Super trikovi: Evo kako ćeš oprati boju za kosu s kože!

Instagram
Jer nećemo lagati, znamo da je kod svakog bojenja kose malo boje neizbježno i na koži
Vidi originalni članak

Bilo da bojiš kosu sama kod kuće ili kod frizera, znaš da će barem djeličak boje završiti i negdje na tvojoj koži - onaj kome se to ne dogodi je praktički čarobnjak. Međutim, većina nas kasnije ipak mora smisliti način kako da mrlje od boje očisti sa čela, ušiju, vrata, a da pri tom ne oguli kožu trljajući je. Naime, pigmenti u boji su dizajnirani tako da penetriraju duboko kroz prvi sloj kutikule i tamo se zadržavaju, a jednako tako djeluju na kožu gdje mogu ostati neko vrijeme i dati dojam polutrajne tetovaže. Evo nekoliko trikova kako se riješiti boje kada duboko uđe u kožu stvarajući neželjene mrlje na njoj.

  KOSA Ovo su prednosti brineta

1. Upoznaj rizike

Mrlje od boje za kosu na koži ponekad neće biti samo kozmetički problem već i problem zdravlja jer na osjetljivoj koži mogu nastati ozbiljne iritacije ili alergijske reakcije. Imaš li problema s osjetljivost, trebala bi prije svakog bojanja doći u salon ili kod kuće testirati boju 48 sati prije primjene jer možda je upravo ta boja pretjerano agresivna za tebe.

2. Pripremi kožu

Najbolje je dan prije kožu pripremiti kakvom gustom kremom kako bi se boja što manje primila ako već završi na koži, a kod kuće se preporučuje staviti mali sloj kokosova ulja oko rubova kose, kako boja ne bi curila.

3. Isperi boju što prije s kože

Što prije je skineš, to bolje. Najbolje je skidati je uz čistač bez sapuna i s vodom, recimo uz klasičan sapun. Drugo što možeš probati je tonik za lice ili nešto na bazi alkohola. Za kraj, kao najgora, odnosno najagresivnija opcija, predlažemo alkohol koji ćeš nanijeti na komadić vate i nježno trljati. Bitno je napomenuti da se boja ne smije skidati pilingom jer može doći do jače upale.

KOSA Nova godina, nova ja: 2018. nosi se kraća kosa!

4. Budi nježna s kožom nakon što ukloniš boju

Nakon skidanja boje moraš nadograditi prirodnu otpornost kože dobrim hidratantnim proizvodom. Najbolje je to učiniti nečim što stvara svojevrsni zaštitni sloj na koži - recimo vazelin.  

5. Nemoj luditi ako se ne skine na prvu

Ako nisi uspjela sasvim isprati boju, ne brini, isprat će se sama od sebe kroz tjedan do dva.

Posjeti Miss7.24sata.hr