Stvarno?! U ovo doba dana nije dobro četkati kosu

Getty/Guliver
Lijepa, svilenkasta i uredno počešljana kosa je bila i ostala imperativ. No, isto tako prečesto četkanje kose može dovesti do neželjenih posljedica - ispadanja kose, uništavanja korijena i elektriziranosti. Zato bi barem u OVO doba dana trebala izbjegavati četkanje vlasišta
Vidi originalni članak

Kada se ujutro spremaš izaći iz kuće nekoliko je ključnih koraka koje najčešće napraviš: na brzinu "izliješ" kavu u sebe, naneseš minimalno make upa, opereš zube i počešljaš se. Hm, da, baš to više ne bi trebala raditi ako je vjerovati celebrity stilistima. 

"Nikad ne češljaj kosu ujutro. Osim što postoji vjerojatnost da se kosa više ujutro naelektrizira, postoji i veća mogućnost da se, nakon što je cijelu noć kosa bila u dodiru s jastučnicom, i više mehanički ošteti. Bilo bi dobro koristiti prste i na takav način raščešljati kosu", kaže George Northwood, frizer koji stilizira Rosie Huntington Whiteley, Aliciju Vikander i Alexu Chung. 

Ipak, ako se baš nikako ne možeš suzdržati od četkanja kose po danu, dobar odabir su četke s prirodnom konjskom dlakom, te staviti nekoliko kapi seruma za obnavanje i raščešljavanje kose kojima prođeš kroz vrhove.

KOSA I kosa stari. Kako je njegovati da dugo ostane lijepa?

Dakle, četkaj kosu navečer, a koji je najbolji način da se uhvatiš u koštac za raščupanom jutarnjom kosom? Jednostavno svježe posušenu kosu složiš u nisku punđicu. Ujutro punđu raspustiš i staviš malo ulja za sjaj. Savršena kosa u tren oka!


KOSA Nauči trend: savršeno zalizana kosa u 4 koraka!

Posjeti Miss7.24sata.hr