Spremna za sandale? Uz ovih par koraka tvoja stopala će biti lijepa i mekana

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Stopala mogu biti malo zeznuta za održavanje jer se uslijed znojenja i zatvorene obuće stvaraju bakterije i gljivice
  • Kako bi što lakše i brže pripremila stopala za sezonu otvorene obuće, prođi kroz ovih par jednostavnih koraka 
  • Za ovaj kućni tretman ti treba eterično ulje čajevca ili lavande, dobra strugalica, krema za stopala i lak za nokte

Life&style Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela

Zamisli ovaj scenarij: napokon je osvanuo dovoljno topao dan u kojem možeš isfurati svoje omiljene sandale koje te čeznutljivo gledaju već mjesecima, no ubrzo shvatiš kako si zapostavila svoja stopala od, pa... prošle godine. No, ne brini, uz naše ćeš savjete u vrlo kratkom vremenu doći do lijepih i glatkih stopala spremnih za pokazivanje.

Napravi kupku za stopala

Napuni lavor toplom vodom i dodaj nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca ili lavande. Čajevac je dobar u borbi protiv gljivica i bakterija, dok lavanda ima protuupalna svojstva. Kupka će ti omekšati stopala pa će ti biti lakše ostrugati mrtvu kožu. Takve kupke također imaju umirujuća i antibakterijska svojstva i odlične su za dezinfekciju stopala.

Ulje čajevca APIVITA 139,73 kn

Nabavi dobru strugalicu 

Nakon što su ti se stopala dobro namočila, vrijeme je za struganje. Ocijedi stopala i laganim pritiskom kreni strugati tvrda i suha mjesta. Najkritičnije mjesto je uglavnom peta i zato ti preporučamo da nabaviš neku dobru strugalicu koja će ti dati učinkovite rezultate. 

Strugalica za pete SCHOLL 179,00 kn

Hidratiziraj

Čim izađeš iz tuša i prebrišeš se ručnikom, mažeš se losionom za tijelo, ali zaboravljaš na svoja stopala? Hmm, ako želiš mekana i lijepa stopala tokom cijele godine trebala bi u svoju rutinu trackanja uvesti i stopala. Bit će ti zahvalna, a ti ćeš imati manje posla prilikom prve proljetne generalke.

Krema za stopala od crvenog kestena JARDIN NATUREL 20,00 kn

ISKUSTVO NOVINARKE Mislili su da sam luda, ali morala sam ovo probati na jedan dan

Izaberi pravi lak za nokte

I završni touch je svakako lakiranje nožnih prstića. Efekt lijepih stopala ćeš najlakše postići bojama kao što su crvena i boja fuksije, a ukoliko želiš nešto suptilniji look, preporučamo ti mliječne boje ili pak french manikuru. Ako nisi fan obojenih noktiju, uvijek ih možeš malo osvježiti i ojačati jednostavnim prozirnim lakom.

Lak za učvršćivanje noktiju ESSENCE 16,90 kn

 

 

 

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr