Savršen "smokey eyes" uz savjete stručnjakinje Sanje Agić

Danijel Berković/Pixsell
Naša make up artistica kaže da najviše njenih klijentica traži upravo ovaj make up. Kako ga postići, otkrila je za Chic
Vidi originalni članak

Sanja Agić

Smokey eyes je iz mog kuta gledanja najtraženiji i najčešći make up. Sam naziv smokey eyes govori da se radi o "zadimljenim očima". Nastao je dvadesetih godina prošlog stoljeća, međutim, tada je isključivo bio okruglog oblika. S godinama se nadopunjavao i mijenjao svoje boje i oblike.

Danas funkcionira kao dnevni i kao večernji make up. U početku su se koristili sivi i crni tonovi, a danas primjenjujemo sve boje iz palete za postizanje tog božanstvenog looka.

Da bi pravilno izveli smokey eyes look, neophodno je imati pravi alat, odnosno kistove i minimalno tri do četiri nijanse boje koju ćete koristiti. Najsvjetliju nijansu, koju ćete nanijeti u unutarnji kut oka, zatim srednju nijansu, uz pomoć koje ćete blendati (zadimiti) i naposljetku, najtamniju nijansu, koja ide duž cijelog ruba oka i u konture oka. 


Ako volite crni smokey, preporučam nježne bež nijanse usnica, a ako ste fan brončanog, kombinirajte s crvenim ili bordo ružem. Uz malo vježbe, sa smokey eyes make up-om izgledat ćete čarobno!

Tekst je preuzet iz novog broja našeg glossy magazina Budi.IN Chic uz koji na dar dobivate fantastično Catrice sjenilo.

Posjeti Miss7.24sata.hr