Ružičasti make up za bolje raspoloženje

Danijel Berković/Pixsell
Mnoge dekade ispisale su pink priču - u svijetu stila popularna je bila u šezdesetima, a s istim žarom volimo je i danas
Vidi originalni članak

Ružičasti svijet oduvijek je nekako bi simbol djetinjstva, bezbrižnosti i igre – sada ga vežemo i uz odmore kojima se, doduše, polako približava kraj, no mi taj film produljujemo uz pomoć tih beskrajno romantičnih nijansi. Mnoge su dekade ispisale pink priču – u svijetu stila popularan je bio u šezdesetima, osamdesetima… kad su dame privlačile pažnju na sve načine, otkrivajući novu snagu i naglašavajući mladolikost. Danas volimo ove tonove s jednakim žarom, a kozmetičke kuće komplementiraju nam odličnim sastojcima. Konkuriraju svijetu mode koji se bavi plastičnim i inovativnim teksturama, pa se sada divimo sjaju na usnama koji podsjeća na gel, kao i sjenilima čija je snaga i više nego vodootporna. Uostalom, ima nešto tako lijepo i pozitivno u tim ružičastim tonovima, kao da podsjećaju na dijete u svima nama. Stilski, podcrtava naš ten i naglašava ga. Zato će plavušama odgovarati hladniji tonovi, oni više na ljubičastu, a brinetama pigmenti prema strani koralja. Tu primjenjujemo onu jednostavnu formulu koja se naslanja na znanje o koloritu. Zanimljiva je i igra crvenokosih s rozom… nekada su bake pričale – ne možeš nositi crvenu i rozu zajedno! Ta su vremena daleko iza nas, sada cure s vrućim frčkama obožavaju pink sjajila za usne. I sjenila iste boje. Igraju se tonovima s lakoćom nekog artističkog umjetnika, otkrivajući ženstvenost ove baš specifične kolorističke kombinacije. Kako bi look bio potpun, potrebna je dodatna njega i odlična podloga.   

Naime, kad je make-up ovako snažan, idealno je da ten bude blago i prirodno sjajan, kao da je pod svjetlima reflektora. Bronzanju ovdje nije mjesto – snažna i definirana boja ima glavnu riječ i pustimo je neka se sama hvali. Prvo, dakle, na lice idu hidratizirane kreme i podloga koja hrani kožu te je lagano tonira. Kako ljeto privodimo kraju, tako je i ten sve svjetliji, stoga je potrebno prilagoditi nijansu pudera. Koža dosta brzo vrati prirodan ton, naročito ako izbjegavate sunce, koristite piling… Treba srediti i kosu: u tome će vam pomoći formule s obnavljajućim uljima koje aplicirate ne samo na korijen, već i vrhove. Posebno njih! Svijet ružičaste ima i svoju seksi stranu: ako želite femme fatale look, roza neka je postojana na usnama i očima. Dodatni sjaj priuštit će balzami ili blistavi ruževi na bazi ulja. Koju god nijansu izabrali, bud ite sigurni da ćete biti u centru pažnje!

A kad dobijete na poklon buket pink ruža, sjetite se da je možda baš ta nijansa inspirirala i oduševila vizažiste… Naime, često se make-up artisti diljem svijeta, kao i kozmetičke kuće pri kreiranju kolekcije, hvale kako su baš tu paletu posvetili – ruži. Taj cvijet, simbol elegancije i romantike, karakteriziraju najljepši fuksija, ružičasti i oni najblaži tonovi kojima se obožavamo kititi. Kad smo već kod simbolike, upravo roze naočale služe nam da svijet vidimo na pozitivniji način. Ova se premisa uvukla i u beauty svijet, štoviše, bit će dio trendova i u sljedećoj sezoni. Iako uskoro dolaze hladniji dani u kojima ćemo se instinktivno prikloniti tamnijim tonovima, ova boja bit će sveprisutna. 

Posjeti Miss7.24sata.hr