Romantične i nježne vjenčane frizure

Tihana Ana Reljić
Kako bi se odmakli od tradicionalnog izgleda vjenčanih frizura, frizerski salon Hair Concept odlučio je snimiti vlastitu kolekciju vjenčanih frizura i javnosti ih pokazati u jednome novome svijetlu.
Vidi originalni članak

Vlasnica i glavni hairstylist Vesna Gašparić inspirirana iskonskom snagom i ljepotom prirode te drevnom ženstvenošću, okupila je svoju mladu i ambicioznu ekipu kako bi snimila još jednu inovativnu kampanju „The Brides of Eden“. Za fotografije je zaslužna mlada studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Tihana Ana Reljić, a za make up na snimanju pobrinula se vizažistica Vlatka Štuljan.

„Nezadovoljna i pomalo frustrirana industrijskom uniformiranošću, ukočenosti i nemaštovitosti današnjih trendova po pitanju vjenčanih frizura odučila sam se napraviti nešto svježe i inovativno. Naglasak sam stavila na povratak nekoliko koraka unatrag i uporabu arhaičnih, ali jako moćnih i profinjenih cvjetnih ornamenata.  Cilj mi je pokazati kako vizualno jednostavnijim frizurama se zaista može postići očaravajuć, svečan i vrlo ženstven izgled. Upravo to je bila moja primarna inspiracija i želja, pokazati mladenkama da mogu izgledati očaravajuće i zanosno, a opet prirodno i jedinstveno.“ odgovorila je Vesna Gašparić, vlasnica Hair Concepta, na pitanje što ju je potaknulo na snimanje editorijala.

Naziv kampanje „The Brides of Eden“ spontano je nadošao za vrijeme samog snimanja. Kao ukrase za kosu Vesna je koristila živo cvijeće poput ruža i lizijantusa, ali i zanimljive aromatične biljke poput eukaliptusa i bijele brnistre kako bi izbjegla masovno producirane i generičke ukrase za kosu. Cvijeće i priroda u svojoj jednostavnosti pokažu puno i istaknu sve ono lijepo i posebno u prirodnome stapanju sa ženskom kosom. „The Brides of Eden“ zapravo je vračanje majci prirode i prihvaćanje vlastite individualnosti  u svojoj izvornoj ljepoti.

Diskretan make up je također pomno usklađen sa cijelom filozofijom editorijala. Korištene su nježne boje i pastelni tonovi koji naglašavaju sve ono pozitivno i zanimljivo na pojedinom licu, a u isto vrijeme zadržavaju maksimalno prirodan izgled i naturalnu ljepotu.
Zanimljiva i inovativna inicijativa samo je još jedna u nizu od stalnih novosti Vesne Gašparić i Hair Concepta. Cilj salona je stalno tragati za novim načinima visoke estetike, prirodnosti i njege kose, koja je jedna od glavnih aduta ženskog lica.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr