Rižina voda za kosu: Čudotvorni lijek ili obična bezvezarija, objašnjava stručnjak

shutterstock Rižina voda za kosu
Vidi originalni članak
  • Kaže se da je rižina voda čudesan lijek za našu kosu
  • Tako barem tvrde slavne osobe poput Kim Kardashian
  • Otkrit ćemo ti što stručnjak za kosu misli o tome

Kada su u pitanju rituali ljepote, presretni smo što nas inspiriraju Kim Kardashian i sl. Rižina voda se trenutačno smatra tajnim pripravkom za kosu u koju se kunu mnoge slavne osobe.

Rižina voda za lijepu kosu?

Zvuči ludo – i jest. Barem malo. Eliksir za kosu koji ništa ne košta i super jednostavno se može napraviti kod kuće? Pa tko to ne bi želio?! Međutim, ima li to smisla ili Kim Kardashian za svoju super kosu može zahvaliti svom stilistu? 

Tajne ljepote Zašto nikada ne bi trebala bacati vodu u kojoj se namakala riža!

Stefan M. Pauli, stručnjak za kosu u Shu Uemura art of Hair, otkrio je svoje mišljenje. Ono što zvuči predobro da bi bilo istinito, doista je dobro za našu kosu – ali tek pod određenim uvjetima. „Rižina voda bogata je aminokiselinama, vitaminima B i E, mineralima i antioksidansima. Posebno je poznata po svojoj sposobnosti obnavljanja oštećenih stanica i propusnosti vlakana kose te također povećava vlažnost i elastičnost kose“ objašnjava Pauli.

Drugi važan sastojak je inozitol: tvar slična vitaminu podržava obnovu stanica i potiče cirkulaciju krvi. Tako može pomoći protiv ispadanja kose i ojačati rast kose.

Postoji samo jedna kvaka: rižina voda za njegu kose mora biti svježe pripremljena i ne može se čuvati.

Ljepota iz kuhinje Nećeš vjerovati, ali malo riže na licu može ti pomoći da izgledaš i nekoliko godina mlađe

Yu-Su-Ru: tretman za kosu s rižinom vodom

Inače, tretman rižinom vodom je drevni japanski ritual nazvan Yu-Su-Ru. Dakle, ako želiš iskušati tretman, možeš bez oklijevanja oprati kosu rižinom vodom. Za to moraš namakati nekuhanu rižu u vodi 30 do 60 minuta. Voda tada poprima mliječnu boju. I to je to! Baci se na pranje! 

Posjeti Miss7.24sata.hr