Prvi put sam napravila ekstenzije trepavica, i ovo su moja prva 24 sata

miss7
Iako sam uvijek mislila da su ekstenzije na trepavicama rezervirane za cure koje njeguju "Instagram make up", i ja sam zbog praktičnosti, pala pod utjecaj. Prvi put sam otišla na tretman ugradnje trepavica
Vidi originalni članak

Zagovornica prirodno lijepih i maskarom oblikovanih trepavica sam bila još otkad sam se počela šminkati. Nikada mi nije bilo jasno zašto moje kolegice, poznanice, prijateljice žele izgledati kao plesačice iz Beyonceinih spotova dok mi vizažistica za potrebe jednog snimanja nije stavila - umjetne trepavice.

I onda sam shvatila: "Vau, ja ovako želim izgledati baš svaki dan".

Kada sam svoju spoznaju ispričala kolegici koja obožava velike, kozmetički potpomognute, umrla je od smijeha. Čisto zbog činjenice da me nikad nije vidjela niti sa umjetnim jednokratnim trepavicama. I jedino sam se usudila otići u ruke njezine kozmetičarke jer više je ljudi potvrdilo da je žena odlična (ovo je slično potrazi francuskoj manikuri u moru Facebook profila koji propagiraju nokte u stilu drag i Lady Gaga na početku karijere estetike, ali uspjela sam naći profinjenu kozmetičarku!).

I tako sam otišla jednu subotu nakon izlaska kod kozmetičarke Adri. Salon mi se odmah svidio, a dodatno me oraspoložila činjenica da su Adrine trepavice bile divne i decentne. I krenuli smo. Iako sam unaprijed znala da tretman traje nekoliko sati, nisam očekivala da ću već nakon 15 minuta ležanja na ležaljci osjetiti užasnu ukočenost. Moram li uopće naglasiti da se skoro nisam niti usudila disati jer sam mislila kako će mi ljepilo otići u kapke? Srećom, takve stvari se (gotovo) nikad ne događaju. Vjerojatno sam se bespotrebno prepala, a imala sam i lude napadaje panike da mi se ljepilo zalijepilo za gornji dio obraza. 

2 sata kasnije kozmetičarka mi je rekla da se slobodno malo rastegnem jer je mislila da sam dobro odspavala, a ja sam se borila sama sa sobom i svojim neutemeljenim strahovima. Tri sata kasnije - voila! Ne da imam trepavice, nego sam Beyonceina sestra (ona suptilnija, s manje gipsy boho nastrojenim stilom). I moram priznati, bio mi je šok vidjeti sebe s ovolikom količinom trepavica na sebi. Prvo što sam pomislila bilo je: "Još highlightera malo, rumenila, korektora i imam večernji look!" I tako svaki, baš svaki dan! Pa reci da to nije sjajno?

Prve osobe koje su me vidjele s novim suludo dobrim trepavicama bile su brat i otac - obojica su me čudno pogledali i nije im bilo jasno što se to točno promijenilo i nakon podužeg objašnjavanja im je bilo žao što su me uopće pitali jer imaju percepciju kao i svaki muškarac. Ali onda je uslijedilo pravo razotkrivanje: djevojka iz moje teretane je bila oduševljena mojim trepavicama jer ih i ona ima pa mi se pohvalila kako se nije šminkala već dva tjedna otkad je stavila trepavice. Ja sam joj čestitala uz priznanje da ne bih uz "solo trepavica" look baš izlazila iz kuće, čisto radi balansa - malo korektora, rumenila, bronzera... bilo čega, samo da se ne osjećam kao žena trepavica. No, u teretani nema muljanja. I moram priznati da sam tad prvi dan bila baš jako sretna što imam trepavice (uz crveno lice i niti jedan beauty proizvod na licu)... 

Nakon teretane sam se otišla naći s prijateljicama koje su su doslovno zanijemile kad sam skinula sunčane naočale i zaključile da je ovo "Money well spent". Nakon pića, 2, 5, 10, krenule smo doma, a ja sam zaključila da bi ovo mogla biti subota uz TV, hranu i kljucanje. Naravno da sam zaspala nakon 30 minuta filma jer imam koncentraciju zlatne ribice. Mahnito sam se probudila tri sata kasnije i zaključila kako nisam skinula šminku. Srećom, kada sam se onako uspavano pogledala u ogledalo, bila sam oduševljena - samo nekoliko poteza blazinicom natopljenom micelarnom(oprez: micelarna mora biti bez ulja!) i make up je bio očišćen! Jedan veliki plus ide umjetnim trepavicama!

DIY Provjerila sam rastu li trepavice korištenjem ricinusovog ulja

Nakon prva 24 sata novih trepavica mogu sumirati: skraćeno mi je vrijeme spremanja za izlazak iz kuće, maskara mi više ne treba (osim za donje trepavice, znači jednom u sto godina), prijatelji i obitelj me mogu ismijavati da sam postala zaljubljenica u klan Kardashian, a trening mi nikad nije bio zabavniji - cijelo vrijeme sam gledala kako mi se znoj s lica stapa s trepavicama.
No, kao što sam već istaknula, ovo su prva 24 sata. Za dva tjedna ću vidjeti prave rezultate pa se opet čitamo :).

 

Posjeti Miss7.24sata.hr