Prirodni proizvod za tamnjenje kože koji možeš napraviti sama - brzo i efikasno!

shutterstock
Vidi originalni članak
  • Ne voliš kozmetiku za samotamnjenje, odlaske u solarije, a ni previše sunčanja?  
  • Ipak, to ne znači da ne želiš imati malo tamniju put - a mi znamo kako je možeš postići uz jedan prirodni pripravak
  • Orasi i mrkva glavni su sastojci ovog ulja za tamnjenje koja čuva i njeguje kožu, a proces nije nimalo kompliciran, vidjet ćeš 

Smatramo da su prirodne stvari najbolje za naše tijelo, iako, znamo da kad je riječ o previše sunca, ma koliko to bilo prirodno, to i nije dobro - ni za ljepotu, a ni za zdravlje tvoje kože.  Za sve one dame koje žele imati efekt osunčanog tena, ali ipak ne žele koristiti kreme za samotamnjenje, ići u solarije ili self-tan salone, postoji prirodno rješenje.   

Njegujući sastojci

Da bi napravila sama svoju kremu potrebni su ti sljedeći sastojci: mrkva, kokosovo ili maslinovo ulje, zeleni orasi i jedna prazna bočica sa špricom.  Sigurno si primijetila da se mrkva sama po sebi nalazi u jako puno proizvoda za samotamnjenje, pa jesi li se ikada i zapitala zbog čega je to tako? Naime, mrkva sadrži antioksidans beta karoten koji štiti kožu od štetnih utjecaja sunčevih zraka. Mladi zeleni orah bogat je vitaminom C koji obnavlja stanice kože, ali i vitaminom E koji također popravlja štetu od sunca. Beremo ga krajem lipnja i početkom srpnja, tako da još stigneš prije ljeta napraviti svoju smjesu. Kokosovo i maslinovo ulje sadrže obilje vitamina i dobro se upijaju u kožu. 
Donosimo ti recept zbog kojeg sigurno nećeš zažaliti, a i neće ti uzeti puno vremena, ali ni novca. 

BEAUTY Isprobala sam mat crvene ruževe za kojima svi lude

A na YouTubeu našli smo još dva slična videa, koja ti mogu pomoći u pripremi...

Uzmi jednu veliku mrkvu, šest zelenih oraha, četvrtinu šalice kokosovog ili maslinovog ulja i jednu bočicu sa špricom. Mrkvu je potrebno oprati i naribati, a orahe oguliti i raskomadati. Zatim uzmi mrkvu i orahe i stavi ih u bočicu te nalij kokosovo ili maslinovo ulje do vrha bočice. Da bi tvoja mješavina bila gotova, potrebno joj je da odstoji dva tjedna na suncu, kako bi postigla bolji efekt. Nakon dva tjedna, uzmi je, procijedi ulje i uživaj. Ona će hraniti i čuvati tvoju kožu.

Posjeti Miss7.24sata.hr