Pripremite se za vladavinu sjenila za oči

Sjenila za oči doživljavaju povratak. Nakon dugogodišnje vladavine crnih i sivih sjenila za smokey look te bež nijansi za poslovni, stižu sjenila u bojama koje oduzimaju dah.
Vidi originalni članak

Zelena, ružičasta ili možda plava? Sjenila su napokon otkrila sva svoja lica i oduševila nas trendi nijansama sezone. Nisu samo nijanse nove, nego i tehnike nanošenja koje na nov način ističu oči. Ono što će razveseliti mnoge je i vijest da se ove godine nose najrazličitije nijanse, pa će svaka žena imati boju uz koju će njene oči zablistati.

Neki novi smokey look?

Prvo srebrna, pa siva, a tek onda crna? Zaboravite stara pravila smokey looka i naoružajte se dvjema nijansama: crnom i nekom u boji! Drugu boju uskladite s bojom očiju – plave će istaknuti zlatne nijanse, smeđe plave, dok će zelene zablistati s ljubičastom.

Na cijelu površinu kapka nanesite crno sjenilo, a tek na rubove sjenilo u boji. Cijelo oko je potrebno uokviriti i crnom olovkom kako bi pogled bio što dramatičniji. Ovakav look ponekad ide do ekstrema s crnim sjenilom do samih obrva, ali uvijek možete nositi i nešto decentniju varijantu s crnim sjenilom uz rub trepavica i sjenilom u boji u pregibu kapka ili jednobojni smokey u crnoj ili sivoj boji.

Novo lice poslovnog make upa

Poslovni make up je dugo vremena podrazumijevao, nude, nude i samo nude. Ove sezone on doživljava, male, ali značajne promjene koje vam mogu pomoći da naglasite individualnost. Najdecentniji make up i dalje ostaje jedva primjetan koristite li siva sjenila nanesena velikim kistom na cijeli kapak zbog disperzije boje.

Nešto dramatičnije je korištenje dvaju boja: neutralne na cijelom kapku te jače nijanse na donjem. Ta jača nijansa može biti ružičasta, kao na reviji kuće Rodarte, ali i u boji šljive, kestena ili pak siva ukoliko više volite zagasite kombinacije.

Povratak eklektičnog donijela nam je kuća Zac Posen, koja se inspirirala Mariom Callas. Njen prepoznatljiv make up sastojao se od jako izvučenog sjenila na očima u savršenim tankim linijama. Tako je i ovoga puta: tuš je zamijenilo crno sjenilo naneseno tankim kistom umjesto tuša ili olovke. Pokretni dio kapka istaknut je bijelom mat sjenilom, a pregib mat smeđom nijansom koja pogledu daje dubinu. Ova neočekivana kombinacija možda nije za svaki dan, ali itekako može poslužiti za brzu transformaciju iz dnevnog u večernji look.

Posjeti Miss7.24sata.hr