Povodom 100. obljetnice rođenja Marije Callas, u Martimex je stigao jedan veoma poseban parfem

The Merchant of Venice
Vidi originalni članak
  • Povodom 100. obljetnice rođenja Marije Callas, poznata venecijanska parfemska kuća 'The Merchant of Venice' dizajnirala je miris u njezinu čast
  • Parfem je opisan kao moderan miris koji redefinira klasični chypre akord te predstavlja skladan spoj tradicije i modernog
  • Bočica i kutija u kojoj dolazi inspirirane su njezinim stilom i životom, a sam parfem je, baš poput žene koja ga je inspirirala, kompleksan, nezaboravan i tajanstven

Maria Callas postala je prva ikona za koju je parfemska kuća 'The Merchant of Venice' dizajnirala miris inspiriran njezinim likom i bogatim nasljeđem. Parfem je povodom 100. obljetnice njezinog rođenja naručilo imanje Maria Callas, institucija koja predstavlja i brižno čuva impresivnu kulturnu i materijalnu ostavštinu legendarne sopranistice, a budući da je riječ o ženi čiji se stil, karizmu i eleganciju uspoređivalo s onima Audrey Hepburn i Grace Kelly, uopće ne sumnjamo da je etabliranim venecijanskim parfumerima ovo bila iznimna čast. 

Kako mirisnim notama opisati nekoga tko je izvanrednim interpretativnim umijećem i veličanstvenom vokalnom snagom publici približio svijet opere? Nekoga tko je svojom osebujnom scenskom pojavnošću i samopouzdanjem plijenio pažnju na svakom koraku i tko je gracioznost i snagu spajao na neviđen način, stvarajući nepogrešivi stil i prepoznatljivost koja ju je učinila planetarno popularnom? 

Beauty 16 proljetnih parfema: novi mirisi i nove verzije ikoničnih parfema za proljeće i ljeto 2024.

Bočica parfema koji nosi njezino ime se, kao i kutija u kojoj dolazi, vješto poigrava s elegantnim kontrastima između crne i bijele koje su umjetnički prikaz njezine snažne osobnosti i stila, dok delikatna crna vrpca obavija grlo bočice, evocirajući sjećanje na mekane svilene šalove koje je voljela nositi.

Elegantna kutija koja se dramatično rastvara poput kazališne zavjese posveta je životu satkanome od zadivljujućih izvedbi i intrigantnih okreta na pozornici i izvan nje, a lik same Marije Callas smiješi se s pozadine kutije, podsjećajući na njezinu bezvremensku ljepotu i eleganciju.

Life&style 7 najsenzualnijih ženskih parfema: mirišu na strast i zavođenje i teško im je odoljeti

Olfaktorna kreacija slavi ženstvenost cvjetnim notama i sadrži intenzivnu bazu jantara, živahna fuzija svijetle mandarine i limuna topi se sa svježim crnim paprom, ruža i nježni pupoljci nerolija daju parfemu ženstvenost i eleganciju, dok dubina cedrovine, georgywooda i melodičnog Akigalawooda kreaciji daje snagu i šarm. Za kraj, sandalovina, tonka i mira obavijaju ovaj dragocjeni miris, stvarajući dubok, zavodljiv trag koji se satima zadržava na koži.

Parfem je opisan kao moderan miris koji redefinira klasični chypre akord te predstavlja skladan spoj tradicije i modernog, prožet živahnim i zadivljujućim kontrastom koji ostavlja nezaboravan dojam, baš kao što je to činila i sama Maria Callas. Moguće ga je pronaći u Martimexu, dostupan je u dvije veličine, a cijena mu iznosi 136 eura za 50 te 206 eura za 100 ml. Ovaj kompleksan,  nezaboravan i tajanstven parfem će, kažu, već na prvi udah očarati svakoga, baš poput žene kojoj je posvećen. 

Posjeti Miss7.24sata.hr