Plavuša, ali kakva! U modi je platinasta boja kose nazvana po slavnoj glumici

Instagram/@marianne_theodorsen Poppy Delevingne
Vidi originalni članak
  • Jedan od aktualnih trendova u svijetu kose vraća nas nekoliko desetljeća u prošlost
  • U modi je boja kose kakvu je nekoć nosila Marilyn Monroe, jedna od najvećih zvijezda 20. stoljeća
  • Platinum plava kosa možda nije učestao, ali je svakako hrabar odabir idealan za jesen 2021.

Skoro šezdeset godina proteklo je od njezine tragične smrti, a ova holivudska diva još uvijek uspješno inspirira nove trendove. Riječ je naravno o Marilyn Monroe, a posljednji u nizu jest onaj vezan uz popularizaciju boje kose nalik njezinoj. Smještena negdje između "Stare holivudske plavuše" i "Atomske plavuše",  takozvana 'Marilyn Blonde' je platinasta, svijetla, ali pomalo pepeljasta inačice plave kose.

Zvijezde To prelijepo lice... Računalnom obradom pokazali su kako bi Marilyn Monroe danas izgledala da je još s nama

Premda je riječ o jednoj od najpoznatijih boja za kosu, što uvelike možemo zahvaliti upravo Marilyn, ujedno je riječ o odabiru na koji će se odvažiti najhrabrije dame. Ipak, poznati svjetski frizeri najavljuju kako je upravo ovaj hrabar pristup ono što nam je potrebno za jesen 2021.godine.

I dok ljetni mjeseci preferiraju tople, medene tonove, s dolaskom tmurnijih dana skloniji smo nijansama s hladnim odsjajnom. Ne čudi stoga što su spomenuti inačicu odlučile isprobati i brojne slavne dam, uključujući influencericu Poppy Delevingne i glumicu Brie Larson.

Ljubičasti šampon najbolji je prijatelj svake plavuše. No, znaš li kako ga koristiti

Stars Tajne beauty rutine Marilyn Monroe: Evo što je zaslužno za bezvremensku ljepotu slavne glumice

Ovu boju je pri svojoj fantastičnoj transformaciji spremno prihvatila i pjevačica Billie Eilish. Osim što nosi 'Marylin Blond', mlada je kantautorica na ovogodišnjoj Met Gali predstavila i modno izdanje koje je predstavljalo Hommage jednoj od ikona 20. stoljeća. Prisjetiti ga se možeš ovdje.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr