Platinasto plava kosa dobila je mali zaokret i postala veliki zimski trend bojenja kose

Instagram @emmstone Emma Stone, Mini Milk Blonde boja kose
Vidi originalni članak
  • Klasična platinasto plava boja kose, otkad je svijeta i vijeka, nikad ne izlazi iz mode
  • OK, toplije nijanse plave sad su u trendu, krenulo ih je, ali platinasta uvijek ostaje tu negdje
  • I uzvraća udarac! Sad je dobila zanimljive pramenove i bitka za prijestolje najbolje plave nijanse se nastavlja!

Otkako postoji izbjeljivanje, platinasto plava je boja kose koja uvijek funkcionira. Ali, sada je popularna hladna, "bijelo-plava" nijansa briljantno osvježena, da ne kažemo ažurirana. Već su joj nadjenuli i ime, "mini milk plava" (ah, ti Englezi stvarno daju pretjerano maštovita imena bojama kose!) no kako nama taj izraz ne znači puno, morat ćemo puno objašnjavati. Makar se radilo o jednom od najpopularnijih trendova za plavu kosu ove zime.

Ta mini milk plava zapravo je svijetlo plava boja s nježnim mliječno bijelim pramenovima (Mini Milk je poznati britanski brand sladoleda na štapiću, a ovdje se misli na njegov sladoled od vanilije. Pramenovi te boje hladno platinasto plavoj kosi daju topli "krem touch". Savršeno za zimu i božićne praznike, kažu.

Kome će ovakvi pramenovi pristajati?

Svakome tko svojoj hladnoj, svijetloplavoj boji želi dati toplinu. Ili svakome tko se usudi promijeniti boju iz tamnije u plavu.

Beauty 'Teddy bear plava' slovi za najljepšu boju kose ove zime. Već je nose Rita Ora, JLo, Rihanna, Hailey...

Osnova je, naravno, izbjeljivanje kose, a koliko će jak izbjeljivač trebati, ovisi od koje boje kose krećemo. I tamna kosa može postati svijetla. Ako već imaš vrlo svjetlu kosu, u obzir dolaze i nježnije metode, poput bojenja puderom koji posvijetli kosu bez oštećivanja. 

Najljepše inspiracije za platinasto plavu kosu s mliječnim pramenovima

Emma Stone nosi 'mini milk' plavu, koju je kreirao slavni frizer Gregory Russell

Duga kosa s 'mini milk' plavom

Dugi bob u 'vanilija mini milk' tonu

Duga kosa s milky pramenovima uz lice

Njega plavo obojene kose s pramenovima

Naravno, morat ćeš uložiti malo više truda kada je u pitanju njega. Bojenje kose je veliko opterećenje za kosu i treba je redovito tretirati posebnim proizvodima za obojenu kosu, kao što su šampon i regenerator. Proizvodi s kolagenom, poput Olaplexa, mogu spasiti suhe vrhove. Kako  plava ne bi postala previše crvenkasta, pomaže srebrni (silver) šampon. A kako se korijen ne bi vidio, moraš ići na redovno bojanje svakih četiri do šest tjedana - ovisno o brzini rasta kose.

Beauty Rihanna je promijenila boju kose i priklonila se trendu toplih plavih tonova: Medeni blonde novi je stari hit

Posjeti Miss7.24sata.hr