Ovih pet trendova za kosu dominiraju, najčešće se upisuju u Google tražilicu

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Znamo da još nije kraj godine, ali vjerojatno nismo jedini koji razmišljaju o tome što ćemo sve raditi u 2023. 
  • Naravno, 'Nova godina – nova ja', pa su trendovi vezani uz kosu već sada itekako traženi tj. googlani
  • Nakon analize Googleovih podataka o trendovima, izdvojili smo pet trendova za kosu koji će biti veliki hit 

Činjenica je da je zima sve hladnija te doista počinje uzimati danak na našoj kosi, a mi smo spremni za promjenu. Stoga je nepotrebno reći da smo, kada smo vidjeli izvješće o trendovima za 2023. godinu prema Googleovim podacima o trendovima kose, bili uzbuđeni zbog novogodišnje promjene.

Beauty Kim Kardashian najavljuje novi trend plavih nijansi, platinasta, izgleda, više nije tako 'hot'

Stoga ćemo podijeliti spoznaje nakon analize Googleovih podataka, te ti donosimo pet trendova za kosu koji će zasigurno biti važni u 2023. godini. Dok su 'blunt bob' i kratke frizure vladale u 2022. godini, iduće godine stvari će izgledati malo drugačije.

Od konjskih repova i kopči do bakrenih nijansi i 'cikliranja kose', ovo je pet trendova koji se već pojavljuju u Google tražilici (i bez sumnje će nastaviti stjecati popularnost u 2023.).

1. 'Preppy' dodaci za kosu

Sa sjajnih 749,2 tisuća pregleda (i još se broji) na TikToku, estetika 'ušminkane' fine djevojačke frizure sada je posvuda. Stoga ima smisla da je Google pretraga za 'preppy hair accessories' vrtoglavo porasla za 4200%. Razmisli o lijepim kopčama, vrpcama za kosu, elegantnim konjskim repovima ili trakama za kosu ukrašenim draguljima.

Obrati se slavnim osobama kao što su Maude Apatow, Alexa Chung i Laura Harrier za vrhunsku inspiraciju.

2. Wednesday Addams

Nema sumnje da smo svi uživali u gotičkoj ljepoti otkako je Netflixova serija 'Wednesday' stigla na naše ekrane. I dok je njen makeup bio izvor brojnih inspiracija, o njezinoj kosi očajnički se traži više detalja.

S porastom od 9800% u potrazi za 'Wednesday Addams' (što je i razumljivo), očekujemo da će trendovi gotičke frizure prednjačiti do kraja zime. Govorimo o crnoj boji, pletenicama, punim rubovima i intenzivnim tupim rezovima.

3. 'Copper hair' (bakrena kosa)

OK, bakrena kosa bila je veliki trend u 2022. godini. Ali neće prestati to biti i u 2023. Uz Kendall Jenner i Zendayu, koje su ove godine imale bakrenu kosu, bakrena je zasigurno bila najvažnija boja kose. I bit će ti drago znati da to nije trend koji će brzo nestati, jer je Google pretraživanje poraslo za 8000% samo u proteklom mjesecu. Od dubokih ljubičastih i kestenjastih do narančasto bakrenih nijansi, ovaj je trend vječno svestran.

4. Konjski repovi

Možda zvuči čudno, ali istina je da su konjski repovi ('ponytails') malo u trendu, a malo onda opet nisu - a upravo su u porastu. Sa 3,2 milijarde pregleda na TikToku i porastom od 181% u Google pretraživanju, očekuje se da će konjski rep imati svoj veliki trenutak u 2023. godini. Bez obzira na to želiš li odabrati niski zalizani poni, raspušteni, raščupani poni ili XXL, iduća je godina vrijeme za rep.

5. 'Hair cycling' ('ciklus kose')

U redu, ovo nije frizura sama po sebi, ali to ne znači da neće biti masovni trend 2023. godine. Vjerojatno si ove godine u nekom trenutku čula za pojam ciklus kože, pa, ciklus kose usvaja sličan način razmišljanja. Ideja je da usvojiš pristup dana odmora svojoj rutini za kosu i 'ciklusiraš' kroz različite ciljane tretmane.

Svaka rutina 'ciklusa' razlikovat će se od osobe do osobe. Na primjer, možeš se odlučiti za pročišćavajući piling za vlasište ako imaš masni korijen ili posegnuti za hranjivim maslacima ako ti je kosa prirodno suha - samo moraš uzeti nekoliko dana za odmor.

Beauty TikTok ima novi hit proizvod od kojeg kosa nikada nije bila ljepša. Istražili smo u čemu je fora

S povećanjem Google pretraživanja od 4600%, možemo jamčiti da će TikTok imati hrpu inspiracije za tebe ako budeš zainteresirana za usvajanje rutine ciklusa kose za 2023. godinu. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr