Pet razloga zašto trebate koristiti ruž za usne

Getty Images
Ruž nije samo modni ili beauty detalj - postoje fantastični razlozi zašto ga je dobro koristiti
Vidi originalni članak

Usne nemaju masnih žlijezda, pa lako dehidriraju (a na to se žali 57 posto žena)! Stoga brojni proizvođači kozmetičkih proizvoda u sastav ruža dodaju sastojke koji vraćaju hidrataciju usnama, te emulzije bazirane na glicerinu i nekim biljnim uljima.

Zbog ruža usne izgledaju punije

Zahvaljujući vosku, vaše usne će izgledati punije. Osim toga, sjaj koji se nalazi u ružu istaknut će njihovu "reljefnost".

 Ako sjaje usne, sjaji cijelo lice

Čak i ako ste umorni, izgled možete osvježiti pravilnim odabirom ruža. Ako je vaša kosa plava ili svijetlosmeđa, odaberite ružičastu ili bordo nijansu. Smeđokose će djelovati svjetlije nanesu li ruž u boji fuksije ili šljive. Kad ste umorne, izbjegavajte narančaste i ljubičaste nijanse.

Štiti usne

Nove generacije ruževa sadrže i zaštitne sastojke, te su usne manje izložene štetnom djelovanju sunčevih zraka. Kada kupujete ruž, provjerite da li sadrži UV filter. Tako ćete ih zaštititi od prijevremenog starenja.

Ruž pomlađuje

S godinama, vaše usne postaju sve tanje i uže. No, i to možete "popraviti" ružem za usne. Pojedini već sadrže sastojke za obnavljanje usana u zrelim godinama. Prije nanošenja ruža, najprije olovkom uokvirite usne malo iznad ruba vaših usana, kako se ruž ne bi "širio" u uspravne bore, nastale na rubovima. Tamnijom olovkom pojačat 3D dojam usana.

Posjeti Miss7.24sata.hr