7 parfema za kosu koji će kosi pružiti predivan miris, ali je i nahraniti i hidratizirati

Instagram @gisou parfem za kosu Gisou
Vidi originalni članak
  • Parfemi za kosu luksuzna su, dodatna njega koju možemo pružiti našoj kosi
  • Uglavnom ne sadrže alkohol poput klasičnih parfema te neće isušiti kosu; kosa će biti mirisna i nahranjena
  • Posljednjih su godina dio must-have beauty proizvoda, a mnogo brendova proizvodi uz parfem proizvodi i istovjetan parfem za kosu

Iako naša kosa i bez parfema za kosu može biti nahranjena i mirisna, ovi beauty proizvodi koji su posljednjih godina postali must-have, svakako će poboljšati cjelokupan izgled i kosi dati poseban miris. Velika razlika između regularnih i parfema za kosu je u tome što parfemi za kosu najčešće ne sadrže sastojke poput alkohola, koji isušuju kosu i izazivaju oštećenja, već u njihovim formulama možemo pronaći hranjive i hidratizirajuće sastojke poput hijaluronske kiseline i prirodnih ulja. Također, njihove formule mogu biti obogaćene i sastojcima koji sprječavaju isušivanje i kovrčanje kose, a pružaju kosi neodoljiv miris.

Brojni poznati brendovi parfema, poput Byredo i Maison Francis Kurkdjian rade i mirisne verzije za kosu svojih najpoznatijih parfema. Verzije parfema za kosu većinom su suptilnijeg mirisa koji brže ispari, no zato su i cjenovno pristupačniji.

Beauty Kosa je najljepša kada je zdrava i sjajna, imamo 8 najboljih ulja koja pomažu na tom putu

U nastavku donosimo sedam mirisa za kosu koji će ju nahraniti i obogatiti predivnim mirisnim notama.

Kayali Deja Vu White Flower 

Iako se linija brenda Kayali sastoji uglavnom od standardnih parfema, svakako treba obratiti pozornost i na njihovu verziju parfema za kosu Déjà Vu White Flower Hair Mist. Topli, cvjetni miris obogaćen je aloe verom i uljem kamelije koji će nahraniti kosu.

Sol de Janeiro Cheirosa 62

Brend najpoznatiji po obožavanoj Brazilian Bum Bum kremi, u svojoj kolekciji ima i posebne parfeme za kosu i tijelo među kojima je i Cheirosa Hair & Body Fragrance Mist. Baš kao i poznata krema, ovaj sprej za kosu i tijelo sadrži note slane karamele, pistacije i vanilije te je svakako sladak, ali ne i preintenzivan miris.

Gisou Honey Infused parfem za kosu

Brend poznate influencerice Negin Mirsalehi, inspiriran farmom pčela njene obitelji u Nizozemskoj, u sve svoje proizvode dodaje slatki med pa tako i u parfem za kosu. Parfem za kosu obogaćen medom iz Gisoua hidratizira kosu i smanjuje neželjeno kovrčanje, a svakom će parfemu dodati malo slatkoće u njegov miris.

Byredo Mohave Ghost

Uz regularnu, eau de parfum, verziju mirisa Mohave Ghost, Byredo ima i parfem za kosu istog mirisa. Inspiriran biljkama koje uspijevaju opstati u suhoj Mohave pustinji, cvjetne note ovog mirisa izdižu se iznad drvenaste i mošusne baze. Spoj ova dva parfema pravi je mirisni doživljaj.

Maison Francis Kurkdjian Paris Baccarat Rouge 540 

Još jedan poznati miris, posebno obožavan na društvenim mrežama, također dolazi i u verziji parfema za kosu. Jednako sofisticiran i luksuzan kao i standardna verzija te sadrži jednake note jantara, šafrana i cedra, no u nešto suptilnijem obliku pa se parfem ugodno upije u kosu, a miris nije presnažan.

Moroccanoil Brumes Du Maroc 

Sprej za kosu i tijelo s kultnim mirisom Moroccanoil prenosi nam Mediteran s pomoću začinskoj jantara i slatkih cvjetnih nota koje sadrži. Lagana formula pruža ugodan osjećaj svježine te je obogaćena prirodnim arganovim uljem i vitaminom E te njeguje i hidratizira kožu i kosu, a ujedno i štiti od UV zračenja.

Rituals The Ritual of Sakura 

Ova maglica za kosu i tijelo svojim će mirisom omogućiti blistavost od glave do pete. Dio je kolekcije The Ritual of Sakura te sadrži revitalizirajući cvijet trešnje i rižino mlijeko, a hranjiva formula ne sadrži alkohol.

Beauty 8 stvari koje treba znati prije nego što odlučimo postati plavuša

Posjeti Miss7.24sata.hr