Parfem ti ishlapi čim izađeš iz kuće? Pomoću ovih trikova će ti trajati puuuno dulje

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Tko ne voli oko sebe osjetiti diskretan miris parfema?
  • Naš miris postaje dio osobnosti, no što ako imaš osjećaj da se nedugo nakon nanošenja tvoj parfem uopće ne osjeti?
  • Bez brige, znamo kako da tvoj omiljeni miris potraje što dulje na tijelu, a time i u bočici

Čini li ti se da ti parfem ishlapi nakon sat-dva, nije rješenje u tome da se cijeli dan špricas kako bi osjetila malo svježine oko sebe uz što će ti bočica trajati pa... tjedan dana. Umjesto toga, radije isprobaj ovih nekoliko trikova koji bi tvoj miris trebali učiniti postojanijim


 

Nanesi hidratantnu kremu ili losion 


Losioni  i kreme djeluju poput neke vrste ljepila i parfem kao da zalijepe za tvoju kožu. Ukoliko želiš da ti miris na tijelu dulje traje, utrljaj losion na mjesta koja misliš našpricati parfemom. Anne Serrano-Mcclain, osnivačica MCMC Fragrancesa je izjavila: ''Naša koža nije nužno najbolja podloga za nanošenje parfema. Koža je masna i ne apsorbira parfem.''Izaberi hidratantnu kremu bez mirisa kako se mirisi ne bi miješali i tako će sva pažnja biti na parfemu". 

Izaberi snažniju baznu notu

Različiti mirisi različito traju. Najbrže nestane miris citrusnih parfema jer imaju slabe molekule, dok cvjetni mirisi i oni koji nas podsjećaju na začine dulje traju. Mirisi koji se obično najdulje zadržavaju na našem tijelu su oni kojima je baza vanilija, mošus ili drvo. 

NEVJEROJATNO Zapešće? Vrat? Neee, parfem treba staviti na puno čudniju točku na tijelu

Strateški kombiniraj mirise 

Obožavaš citrusne mirise, ali se ne želiš cijeli dan iznova špricati kako bi se tvoj parfem osjetio? Trik je vrlo jednostavan. U slojevima ga kombiniraj s parfemom koji ima jaču bazu kako bi mu produljila rok trajanja na tvojoj koži. 
 

Raspusti kosu 

Tvoja kosa ima bolji miris od tvoje kože, pa ako imaš dugu ili srednje dugu kosu našpricaj parfem u razini vrhova kose. Kosa se pri vrhovima najviše miče te se tako ugodan miris parfema raspršuje oko tebe. 

Našpricaj mjesta gdje se nalazi puls 

Prilikom nanošenja parfema, drži se pulsnih točaka kao što su ručni zglobovi, vrat te područje iza koljena. Ta mjesta su malo toplija od ostatka tvog tijela pa će se miris više otpuštati. 

Drži parfem na pravom mjestu 

Ako želiš da ti parfem traje dulje u bočici, spremi ga na hladnije i tamnije mjesto. Mnoge od nas spremaju parfeme u kupaonici, ali zapravo to nije dobro mjesto zbog vlage i pare i topline koje nastaju tuširanjem, a nisu dobre za naše parfeme.

 

 Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. Pozovi prijateljicu i sklopite #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr