Ovo su prednosti brineta

Pinterest/AlbionFit
U posljednje vrijeme postoji tiha pobuna protiv plavuša, a frizeri kažu jednoglasno: brinete imaju očitu prednost u ovoj bitki!
Vidi originalni članak

Iako većina ljudi ima prirodno tamnu kosu, u posljednjih nekoliko godina postalo je toliko popularno biti plav da se svijet... posvijetlio. Upravo zato rodio se anti-ombre pokret koji slavi tamnu kosu i stavlja naglasak na njen povratak. Žene se sve češće okreću tamnoj kosi jer izgleda prirodnije i manje oštećuje kosu, u toj mjeri da i plavuše sada žele biti brinete. Ima toliko razloga zašto bi mogla prijeći na "tamnu stranu", a ovo su samo neki od njih!

KOSA Ovo je najbolji proizvod za volumen kose na tržištu!

1. Gustoća

Iako plavuše najčešće imaju više vlasi, tamnokose žene imaju deblje vlasi pa i gušću kosu.

2. Sjaj

Svijetle vlasi su praznije iznutra, pa svjetlost upijaju umjesto da je reflektiraju, što nije slučaj s tamnim kosama koje su češće sjajne i bez korištenja raznovrsnih proizvoda.

3. Zdravlje

Tamne, guste i sjajne vlasi izgledaju zdravo i kada nisu, jer tamna kosa bolje kamuflira nepravilnosti, posebice ispucale vrhove.

4. Edgy

Većina frizura na tamnoj kosi izgleda kao da daje statement.

5. Šiške

Dok plave šiške izgledaju magično i vilinski, tamne šiške djeluju punije i ozbiljnije. Statement su!

Doduše, imaju i tamne kose nekih negativnih strana...

1. Više se ističu sijede

Jače su uočljive sijede na tamnoj kosi. 

2. Lako blijede

Kod plavuša se pigment izvlači iz kose, a kod tamnih dodaje, pa može i brže izblijediti. Zato bi kosu trebale prati tek 48 sati nakon bojanja.

Posjeti Miss7.24sata.hr