Ovo drogerijsko ulje brzo će riješiti problem suhih noktiju, a košta manje od 7 eura

Instagram @iva_nailcairo
Vidi originalni članak
  • Lak i gel za nokte mogu izazvati jedan čest problem: mogu isušiti nokte
  • Kako bi naši nokti i zanoktice izgledali sjajno i zdravo, trebalo bi ih redovito njegovati uljem za nokte
  • Stručnjaci preporučuju vrlo učinkovit proizvod koji će brzo nanovo hidratizirati nokte, a i cijena mu je sasvim prihvatljiva

Čestim skidanjem i ponovnim nanošenjem laka ili gela za nokte može doći do isušivanja noktiju. Međutim, uz pravilnu njegu suhi nokti mogu brzo ponovno postati zdravi i sjajni. Ali, kako ne bi uopće došlo do ovog problema, treba izbjegavati uzroke suhih noktiju što je više moguće ili ih svesti na minimum.

Najčešći uzroci suhih noktiju 

• čest kontakt s vodom ili pretjerano pranje ruku
• agresivna sredstva za čišćenje, sapuni ili odstranjivači laka za nokte
• nepravilna njega noktiju kao što je korištenje grubih turpija
• često nošenje laka ili gela na nokte
• nedostatak hranjivih tvari (npr. vitamina B, C i A, željeza ili kalcija)

Beauty Klasične manikure nakratko ćemo zaboraviti i okrenuti se šarenim krom noktima: evo 12 fora ideja za inspiraciju

Ulje za nokte pomaže kod suhih noktiju

Ako imaš suhe nokte, brzo će ti trebati pravi proizvodi za njegu kako bi ih hidratizirala. Ulje za nokte je najbolji izbor za to jer često sadrži hranjiva ulja poput ulja badema, jojobe ili argana koja prodiru duboko u nokte i kožu. Redovitim korištenjem može ojačati i učvrstiti strukturu nokta. To čini nokte otpornijima i manje je vjerojatno da će se lomiti. Ulje za nokte također stvara zaštitni film na noktu, štiteći ga dulje vrijeme od isušivanja i utjecaja iz okoline. Neki proizvodi čak mogu ubrzati rast noktiju. Ulje za nokte također osigurava i prekrasan sjaj!


Beauty stručnjaci, ali i brojne zadovoljne korisnice, preporučuju SANTE Naturkosmetik Nail & Cuticle Oil koje sadrži sedam organskih ulja: sojino, suncokretovo, avokadovo, bademovo, arganovo, ulje jojobe i pulpe vučjeg trna, koja njeguju zanoktice i jačaju nokte. Osim toga, vitamin E osigurava regeneraciju noktiju. Još jedna prednost: ulje za nokte je certificirano kao prirodna kozmetika i sadrži sastojke iz kontroliranog organskog uzgoja. Cijena ovog izvrsnog ulja za nokte je 6,89 eura. 

Beauty Ako ti limuni još nisu dosadili, evo nekoliko super ideja za 'limunaste' manikure

Posjeti Miss7.24sata.hr