Od hladnoće tvoja koža postaje ekstremno suha? Klasične i sasvim nove metode za vraćanje kože u normalu

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Da bi kožu održala zdravom, trebala bi svoje beauty navike prilagoditi vremenskim uvjetima - suhom zraku u kući i hladnoći vani
  • Tko još ne voli dugo tuširanje vrućom vodom kada vani temperature počnu opadati?! Da, gotovo svi volimo, no znaš li da tvoja koža baš i ne?
  • Osim promjene beauty navika, poželjna je i jesenska obnova kozmetičke torbice. Što kažeš na one nove na tržištu?

Hladniji mjeseci nepovoljno djeluju na našu kožu jer je neprestano izložena hladnom vjetru, suhom zraku i naglim promjenama temperature. Upravo zbog toga, za vrijeme jesenskih i zimskih mjeseci, potrebno je posebno voditi računa o njezi kože. Da bi je održala zdravom i mekom, trebaš svoje beauty navike prilagoditi ovim vremenskim uvjetima i obnoviti svoju kozmetičku torbicu. Kako? Vrlo jednostavno uz sljedećih pet trikova!

Ne tuširaj se pretoplom vodom jer tako dodatno isušuješ kožu

Tko još ne voli dugo tuširanje vrućom vodom kada vani temperature počnu opadati?! Da, gotovo svi volimo, no znaš li da tvoja koža baš i ne? Premda te takvo tuširanje opušta i grije, upravo je ono jedan od glavnih krivaca za suhoću tvoje kože. Vruća voda uklanja prirodna ulja s kože zbog čega ona postaje osjetljiva, suha, sklona iritacijama i crvenilu. To može dovesti do sitnih oštećenja na koži pa čak i do pucanja, a to nikako ne želiš, zar ne? Prema tome, ako se učestalo tuširaš vrućom vodom, pokušaj postepeno smanjivati temperaturu vode dok se tvoje tijelo ne privikne. Vjeruj nam, tvoja koža bit će ti zahvalna. 

via GIPHY

Hidratiziraj kožu dok je još vlažna od tuširanja

Tuširanje je samo jedan od koraka u njezi kože. Za početak, budi blaga prema svojoj koži i obriši je tapkajući ručnikom, nikako grubim trljanjem. Potom slijedi najvažniji dio - hidratacija! Do sada si vjerojatno rješenje tražila u različitim kremama i losionima za tijelo, no važno je napomenuti kako ti proizvodi sadrže oko 70 posto vode, koja u dodiru s kožom isparava. Drugim riječima, takvi proizvodi ne pružaju koži potrebnu hidrataciju. Potpuno novo rješenje dolazi iz Bio-Oila u obliku gela za suhu kožu. Riječ je o novom proizvodu na tržištu koji sadrži samo tri posto vode, dok ostatak čine ulja, maslaci i voskovi čime proizvod postaje 100 posto aktivan. Jedinstvena tekstura gel-ulja lako se upija i stvara zaštitni film da spriječi gubitak vode i vrati suhu kožu u optimalno hidratizirano stanje. Kako se zapravo radi o gelu, potrebno je nanijeti puno manje gela nego što je potrebno kreme ili losiona za istu površinu tijela. 

Prijavi se i prva testiraj novi Bio-Oil gel za suhu kožu!

Redovito koristi vitamine

Vitamin E djeluje na organizam kao snažan antioksidans i pomaže koži u zadržavanju vlažnosti. Osim što je vrlo rasprostranjen u hrani (kikiriki, bademi, jaja, avokado, masline, blitva, peršin), možeš ga pronaći i u obliku ulja ili u kapsulama, a jedan je od sastojaka i Bio-Oil gela za suhu kožu. Zbog blagotvornog utjecaja na kožu, ovaj vitamin naziva se vitaminom mladosti i ljepote. Koristi se za liječenje dehidrirane kože, štiti kožu od štetnih UV zraka i pospješuje zacjeljivanje rana. Osim toga, ima učinkovito djelovanje na kosu, nokte te krvožilni i probavni sustav. Uz to, redovita primjena vitamina E stimulira proizvodnju kolagena u stanicama i tako usporava nastanak novih bora na koži. No osim vitamina E, i drugi vitamini i minerali iznimno su korisni za kožu, kosu i nokte te imunitet općenito. Znamo da ljepota i zdravlje kože dolazi iznutra, stoga će uzimanje multivitaminskih dodataka prehrani kao što je Centrum Women, koji sadrži biotin i cink, doprinijeti održavanju lijepe kože i kose. 

Upotrebljavaj gumene rukavice pri čišćenju s jakim proizvodima za čišćenje

Prilikom rukovanja s deterdžentima i različitim sredstvima za čišćenje, obavezno trebaš koristiti rukavice - čak i ako planiraš nešto očistiti samo na brzinu! Sigurno ti se dogodilo da ih nekada nisi koristila i vjerojatno si nakon toga osjetila promjenu na svojim rukama. Deterdženti i sredstva za čišćenje prilično agresivno djeluju na kožu ruku i isušuju je. Zbog toga koža na rukama nerijetko puca, a javljaju se i bolne opekline. U tom slučaju vrijedi stara poznata izreka: "Bolje spriječiti nego liječiti!" Stoga, prije korištenja takvih proizvoda navuci gumene rukavice i zaštiti svoju kožu.

via GIPHY

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr