Njega protiv starenja za osjetljivu kožu

Starenje kože kompleksna je pojava, koja istovremeno uključuje dva klinički i biološki nezavisna procesa: endogeno ili kronološko starenje i eksogeno odnosno starenje uzrokovano vanjskim čimbenicima kao što je svjetlost. Protiv svakog oblika starenja treba se boriti na drugačiji način.
Vidi originalni članak

"Prirodno starenje je genetsko programirani mehanizam. Karakterizira ga polagano i bespovratno propadanje tkiva, što vodi do progresivnih bioloških promjena. Fotostarenje je posljedica izloženosti utjecajima okoliša, uključivo sa zračenjem sunca, preciznije UV-zrakama. Na područjima izloženim suncu oštećenja kože, što ih uzrokuje  fotostarenje, miješaju se s oštećenjima nastalim zbog kronološkog starenja", objasnila je dr. Sanja Gregurić.

Laboratoriji La Roche-Posay razvili su liniju proizvoda Redermic, što djeluju protiv vanjskih (fotostarenje) i unutarnjih (kronoloških) čimbenika starenja kože, s naprednim dermatološkim aktivnim tvarima, prilagođenim osjetljivoj koži. Redermic R sadrži retinol za osjetljivu kožu s učinkovitim djelovanjem na restrukturiranje površine kože, koja se bori protiv znakova fotostarenja, dok Redermic C iskorištava djelovanje vitamina C koji zaglađuje bore, obnavlja čvrstoću i ujednačava ton kože. Retinol je dermatološki standard u borbi protiv fotostarenja kože i njegovih znakova: vidljivih sitnih borica i dubokih bora, preranih oštećenja od sunca, nepravilne teksture kože. Retinol s postepenim otpuštanjem je nova generacija molekule, čiji se metabolizam odvija pomoću brojnih različitih esteraza u koži. Postepeno oslobađanje retinola poštuje prag tolerancije kože, stoga je proizvod prikladan i za osjetljivu kožu. LHA ili lipo-hidroksi kiselina vodeća je aktivna tvar iz laboratorija La Roche-Posay što osigurava ciljano ljuštenje površinskog sloja kože. 

Redermic C naglasak stavlja na La Roche-Posay termalnu vodu koja djeluje antioksidacijski i umirujuće. Vitamin C je u proizvodu Redermic C u 5-postotnoj dozi i stimulira proizvodnju kolagena te djeluje na reorganizaciju dermo-epidermalnih spojeva. Zapunjuje bore, povećava elastičnost i čvrstinu kože i bori se protiv oksidacijskog stresa. Njegov učinak dodatno usavršava djelovanje manoze, šećera koji potiče kompaktnost kože te intenzivno ujednačava ten. Osim vitamina C, Redermic C je kombinacija korisnih aktivnih tvari za odmah vidljive rezultate kao što su šećer manoza i fragmentirana hijaluronska kiselina.

Cijena Redermica R je 240, a Redermica C 257 kn.

Posjeti Miss7.24sata.hr