Nema lajkova? Otkrijte koje beauty pogreške upropaštavaju vaše selfije

Getty Images
Vaše prijateljice kite se stotinama lajkova, a vi brojite sitno? Provjerite u čemu griješite i odmah to ispravite
Vidi originalni članak

Onog trenutka kada objavite neku svoju fotografiju na društvenim mrežama, svjesni ste znatiželjnih očiju koje će ju vidjeti i htjeli biste ispasti što bolje, a kako to postići otkrila je make up direktorica Glamsquada Kelly Bartlett za Marie Claire. Postoji nekoliko tipičnih beauty pogrešaka koje najčešće upropaštavaju svaki selfie. Doznajte koje su i ubuduće ih izbjegavajte te uživajte u navalli lajkova.

1. Nanosite previše pudera u prahu

"Ovo čini vaše lice starijim i umornijim. Napravite pravu stvar i napudrajte samo one dijelove lica s problematičnim sjajem, a to su čelo, nos i sredina brade," savjetuje Kelly i dodaje kako ćete to najbolje je napraviti s manjom, preciznijom četkicom.

2. Previše ističete obrve

"Pretjerano našminkane i pretjerano precizno oblikovane obrve više nisu poželjne i možda dobro izgledaju u krupnom kadru, ali inače ne. Sada se nose prirodnije obrve i tek blago naglašene. Nanesite gel ili ih počešljajte maskarom za obrve, a ako vam nakon toga ostanu praznine, samo ih diskretno iscrtajte dobro zašiljenom olovkom. Na kraju ih obavezno počešljajte da biste dobili mekši efekt ".

3. Previše sjajite

"Baš kao što lice ne smije biti previše matirano, ne smije ni blještati. Zato oprezno s highlighterom. Najbolji izbor je onaj u kremi, a nanesite ga na vrh obraza, unutarnji kut oka i na luk obrva. Izbjegavajte ga nanositi na obraze i čelo," napominje Bartlett.

4. Zanemarujete trepavice

"Kratke, ravne trepavice čine oči na fotografijama vizualno umornijima. Kako bite to spriječili, prije svega uvijte trepavice i to tako da držite uvijač barem 30 sekundi. Zatim, nanesite nekoliko slojeva crne maskare."

 

Posjeti Miss7.24sata.hr