Neisfenirana kosa, jedan ruž, čista koža: 9 tajni ljepote koje Francuskinje znaju, a druge žene ne

Instagram Jeanne Damas
Vidi originalni članak
  • Postoji nešto sasvimn posebno u estetici Francuskinja, zar ne?
  • Kristalno crvene usne, blistava koža, neisfrizirana kosa...
  • Usprkos 'manje je više-mentalitetu' , one uvijek izgledaju nevjerojatno cool…

Poenta je sljedeća: Francuskinje to rade kako treba. Dakle, prouči savjete Francuskinja uz koju postižu vrhunsku razinu je ne sais quoi.

1. pravilo: prvo koža, zatim šminka

Dobra njega kože puno je bolja od skrivanja iza maske od šminke. Dobar savjet: prije nego što počneš mijenjati svoje proizvode i beauty rutine, moraš dobro pogledati kako postupaš sa svojim tijelom jer to se neizbrisivo odražava na kvalitetu tvoje kože. Razmisli o navikama koje mogu utjecati na tvoju kožu - poput prehrane, putovanja i okolišnih čimbenika - a zatim primijeni svoje omiljene preparate. 

2. pravilo: poboljšaj svoje odlike

Budi svoja! U Francuskoj uče kako se brinuti o onome što imamo, što nam je dala majka priroda. Zato ne rade fen frizure, ali nikad ne preskaču balzam i masku za kosu. Kad je u pitanju održavanje sjaja kože, male su im stvari najvažnije. Ne rade puno tretmana i ne nanose puno kemije po licu, ali svaki tjedan rade tretman čišćenja lica i jedu zdravo.

Priroda za ljepotu Šalica ljepote: Ove četiri vrste čajeva učinit će te još ljepšom

3. pravilo: manje će uvijek biti više

Ponovi za nama: manje. je. više! Pridržavaj se jednog beauty-poteza kako ne bi pretjerala. Ako nosiš crveni ruž, onda nemoj stavljati puno podloge na svoju kožu. Ako radiš smokey eyes, neka ti kosa ne bude savršeno isfrizirana. 

4. pravilo: postavi vlastite standarde

Definiraj ljepotu na svoj način: Imaš pravo na rutinu ljepote koja tebi pomaže da lijepo izgledaš i osjećaš se lijepo. Za ljepotu postoji puno više od onoga što je u trendu te ne postoji jedan način ili pravi način da budeš lijepa, a način na koji se osjećaš, bez obzira na svoje godine, još je važniji od toga kako izgledaš.

Pomlađeni izgled Ove ljepotice dokazuju da je ponekad kraća kosa iznad četrdesete najbolji način da se pomladiš

5. pravilo: briga o sebi je lijepa

Odvoji vrijeme za „maženje i paženje“, bilo da je riječ o kupki s mjehurićima ili stavljanju maske za lice. Ljepota je nešto što ti pruža zadovoljstvo. Kad se osjećaš dobro, uvijek izgledaš dobro.

6. pravilo: pronađi ravnotežu, a ne savršenstvo

Ne trudi se toliko. Ponekad je to lakše reći nego učiniti, ali drži se toga. Kad je u pitanju kosa neka je lijepa, čista i sjajna, ali pomalo neuredna. Tako i koža: ona mora biti superzdrava i svježa, ali malo nesavršena, inače izgleda lažno.

7. pravilo: koristi ljepotu koja te okružuje

Postoji velika šansa da imaš resurse u vlastitom dvorištu ili možda u ostavi. Francuskinje rade maske za lice od meda ili zgnječenog voća, zašto ne bi i ti? 

8. pravilo: živi najbolje svaki dan

U Francuskoj ćeš često sresti žene u običnim kratkim majicama i s neurednom kosom, a ipak s nevjerojatnim, savršenim crvenim ružem te visokim petama. Možda su bile u trgovini ili su išle u školu pokupiti svoju djecu, a nosile su to. Bez obzira gdje se nalaze te žene, one se uređuju za sebe.

9. pravilo: budi odvažna

Dvije riječi: crveni ruž i sjaj! To su dva najbolja načina da svom izgledu odmah dodaš neku dramu - ako pitaš Francuskinje.

Life&style Ove stvari čine te privlačnom osobom u životu – i ne, nije sve u ljepoti!

Posjeti Miss7.24sata.hr