Ne vjeruj u ova 3 mita o njezi kože na ljeto

Instagram
Svako ljeto ista priča - moraš piti puuuno vode, prvo se sunčaj sa zaštitnim faktorom, a onda možeš i bez, koristiš li kremu sa zaštitnim faktorom za lice to ti je dosta njege i možeš danima biti sa soli u kosi. E pa NE - djevojke ne nasjedajte na ove fore, one nisu istina!
Vidi originalni članak

Ponekad nam se čini da svaka od nas ima svoju ideju kako se za ljeto treba njegovati; dok jedne ne stavljaju ništa na kosu, druge je tope u uljima, dok se jedne kunu u pekmez, druge su namazane sa SPF-om i u hladu, a dok se neke tuširaju odmah nakon izlaska iz mora, druge se šamponiraju - u moru! Nebitno koji si ti tip djevojke, sigurno barem jednu stvar radiš pogrešno, a to sigurno ne svojoj krivicom već jer si to naučila od bake ili mame. Saznaj jednom zauvijek koje stvari su velike no-no želiš li biti zdrava, lijepa i njegovana i tijekom ljetnih dana. 

SAVRŠENI RUŽ? Probala sam Fenty Rihanna ruž i ...

1. Treba piti najmanje tri litre tekućine dnevno - Netočno!

Iako je istina da treba piti više vode dnevno kako bi tijelo ostalo hidratizirano po velikim vrućinama, no to ne znači da se trebaš truditi piti tri, četiri litre vode dnevno. Istina je da količina vode koju moraš dnevno popiti ovisi o tome koliku tvoj organizam ima potrebu za vodom, ali dovoljno je posvetiti se tome da popiješ barem litru i pol vode. Ispod toga nipošto ne smiješ ići jer možeš samu sebe dovesti do dehidracije. Kako ćeš prepoznati jesi li dehidrirana? Urin će ti postati tamnije žute boje, imat ćeš glavobolju i bol u mišićima, osjećat ćeš umor, manju potrebu za uriniranjem, malaksalost i konstipaciju. To ti svakako ne treba na godišnjem odmoru!

2. Ako koristiš kremu koža ti ne može biti dehidrirana - Netočno!

U nekim uvjetima hidratantna krema za lice nije dovoljna. Ona je svakako osnova svake rutine njege kože, ali ovisno o tome kakve su temperature, gdje živiš, koje je godišnje doba, koliko piješ vode, koliko se baviš fizičkom aktivnošću i kakav tip kože imaš, može varirati hoće li tvoja koža naprosto tražiti još. Dehidrirana koža je u stvari problem moderne žene koja je redovito pod stresom, u zagađenom okolišu i s manjkom vremena za brigu za sebe, a većina nas na nju gleda kao na kakav drugačiji problem. Za početak, i masna koža može biti dehidrirana, baš kao i što možda misliš da imaš suhu kožu, a u stvari si samo dehidrirana. Uz to, zahvaljujući suncu i moru, koža nam je konstantno lišena hidratacije, pa čak i normalna koža ima veću potražnju za njom. Upravo tada dobro bi bilo posegnuti za serumom za hidrataciju. Takvi proizvodi smišljeni su da nahrane kožu bolje od bilo kakve kreme i da obnove njenu barijeru kako bi što duže ostala nahranjena. Eau Thermale Avène ima novitet u svojim redovima, Hydrance INTENSE rehidrirajući serum, koji pomaže u dubinskoj rehidrataciji kože, obnavljanju kožne barijere i dužem zadržavanju hidratacije u koži, kao i u instant uklanjanju bora nastalih upravo radi dehidracije.

3. Zaštitni faktor treba koristiti samo dok ne pocrniš - Netočno!

Pitanje oko korištenja zaštitnog faktora postavlja se svake godine. Baš svako ljeto netko će ti reći da je dovoljno mazati se s bilo kojim zaštitnim faktorom dok ne pocrniš, a onda da ti tijelo postaje otporno na sunčeve zrake. Misliš li stvarno da je to istina? NE! U stvari, zaštitni faktor bi trebala nositi tijekom cijele godine na licu, vratu i dekolteu jer su to dijelovi tijela najizloženiji suncu, a pritom i najosjetljiviji jer su vrlo tanki, ali i zbog činjenice da su sunčeve zrake jednako jake i opasne tijekom cijele godine - pa čak i zimi. Također, zaštitni faktor manji od 30 neće učiniti ništa dobro za tvoju kožu jer je skoro preslab, dok je 50 faktor koji bi uvjerljivo svi trebali koristiti na cijelome tijelu. Oštećenje i starenje kože koju dobiješ od sunca je neizbrisivo i puno intenzivnije no kada prirodno ostariš tako da prije nego što odlučiš izaći iz kuće bez SPF-a sjeti se koliko bi staro mogla izgledati već kroz pet do deset godina - i vjeruj nam odmah ćeš se vratiti u kupaonicu!

Posjeti Miss7.24sata.hr