"Ne ponosim se što sam bila na faceliftu i prestala sam s time", poručila je 84-godišnja Jane Fonda. U čemu je onda tajna?

Netflix
Vidi originalni članak
  • S gotovo 85 godina Jane Fonda izgleda mnogo mlađe, vitka je i gipka i i dalje posvećena vježbanju
  • U kampanji je za H&M-ovu kolekciju sportske odjeće te je to bio razlog da se raspriča o održavanju mladolikog izgleda
  • Estetske operacije odavno zaobilazi u širokom luku jer smatra da mnoge žene koje im se podrvgavaju zapravo izgledaju loše. Evo koja je njezina formula lijepog izgleda i u starosti

84-godišnja Jane Fonda ovih je dana ponovno u fokusu javnosti, prvenstveno zbog činjenice što ju je H&M odabrao za ambasadoricu svoje nove linije sportske odjeće H&M Move. Jane koja se u 80-ima usporedno sa sjajnom glumačkom karijerom proslavila i svojim videovrpcama za vježbanje aerobika kod kuće, cijeli je život posvećena pokretu i vježbanju te i danas izgleda mladoliko, a njezino je tijelo vitko, fleksibilno i puno snage. S čim se ne mogu pohvaliti ni mnogi dvostruko mlađi od glumice.

Angažma za H&M stoga ne čudi, a tim je povodom dala i veliki intervju za Vogue u kojem je govorila o svom shvaćanju starenja, vježbanju, mladalačkom izgledu, mišićima i snazi kojima se ponosi i sreći što se još uvijek u automobilu može okrenuti kad treba baciti pogled otraga... Njezini savjeti o tome kako treba doživljavati starost, kako se ponašati u visokim godinama svakako su najprenošeniji dio intervjua, a Jane je živ dokaz da funkcioniraju.

"Željela bih da se mladi prestanu brinuti zbog starenja. Ono što je važno nisu godine, kronološki broj. Važno je zdravlje. Moj je otac umro šest godina malđi nego što sam ja sad. Izgledao je tako staro jer je bio bolestan, imao je bolesno srce. Ja sam zdrava. Imam skoro 85, ali ne doimam se tako" rekla je poručujući mladima da određene godine ne znače da treba odustati od života, zabave, toga da imaš dečka ili djevojku, stvaraš nova prijateljstva ili radiš bilo što što želiš. "Život je i dalje pun mogućnosti" uvjerena je.

Naravno, osvrnula se i na seriju Grace i Frankie (možeš ju gledati na Netflixu) koja ljudima posebno ženama daje mnogo nade. U seriji ona i Lily Tomlin glume dvije vremešne žene koje muževi istovremeno ostavljaju jer su se međusobno zaljubili. Nakon prvotnog očajavanja Grace i Frankie iznova otkrivaju život sa svim njegovim ljepotama i počinju živjeti punim plućima. I čine to od 2015.,  punih sedam godina. Serija je bila toliko popularna da je snimljeno sedam sezona.

"To uvijek govorim ljudima, želim da to shvate, no dok te riječi izlaze iz mojih usta druga strana mozga mi govori: Da, Fonda, ti imaš novca. Možeš si priuštiti osobnog trenera. Možeš si priuštiti plastičnu operaciju. Možeš si priuštiti kozmetičke tretmane. Stvari koje će ti pomoći da i dalje izgledaš mlado. To je istina. Dobri geni i puno novca, kao što je netko jednom rekao. Ali opet, mislim da svi znamo puno žena koje su bogate i imale su brojne faceliftove i druge zahvate i izgledaju užasno. Bila sam na faceliftu i odustala od toga jer ne želim izgledati izobličeno. Ne ponosim se time što sam išla na facelift."

Trening kod kuće Vježbaj s Jane Fonda: 82-godišnja zvijezda ponovno snima svoje vježbe, a evo zašto su njezini slavni treninzi jedni od najboljih

"Ne znam bih li to opet učinila, ali tada jesam. Priznajem. Ali onda sam pomislika, ok, možeš postati ovisna o tome. Mnoge žene jesu. Ne radim ni mnogo kozmetičkih tretnama. Ne trošim puno novca na kreme i slično, ali trudim se da sam hidratizirana, da spavam, krećem se, klonim se sunca i da sam okružena dobrim prijateljima s kojima se smijem. Smijeh je dobar."

Hoćemo li povjerovati nevjerojatnoj Jane?

Posjeti Miss7.24sata.hr