Naši poznati frizeri otkrili su nam koje boje za kosu su najtraženije i vladat će beauty scenom

Instagram @jo.salon__
Vidi originalni članak

Kako se godišnje doba mijenja i dolaze novi beauty trendovi te ponovno oživljavaju oni bezvremenski, tako i boje za kosu doživljavaju uzbudljivu promjenu. Svijet stiliziranja kose je dinamičan, s novim tehnikama i paletama boja koje se pojavljuju kako bi zadovoljile promjenjive ukuse i preferencije brojnih žena diljem svijeta. Kako bismo imale sveobuhvatni uvid u trenutne trendove boja za kosu među Hrvaticama, pričale smo s četiri domaća frizera.

Beauty Najbolji tretmani za vlasište za ublažavanje suhoće, ljuštenja i svrbeža

Ovi iskusni profesionalci, svaki sa svojim jedinstvenim gledištem i stručnošću, pružili su nam mnoštvo informacija o “it” trendovima boja za kosu koji haraju hrvatskim salonima. Naše istraživanje otkriva raznolik niz izbora boja, u rasponu od toplih, jesenskih nijansi do hladnih, upečatljivih boja koje privlače poglede. Tu su i brojne popularne tehnike bojenja koje kosi dodaju dubinu i pokret. Bilo da razmišljaš o odvažnoj ili suptilnoj promjeni boje kose, ovaj vodič kroz trenutačno najtraženije boje za kosu u domaćim salonima mogao bi ti pružiti inspiraciju za tvoj sljedeći odlazak u salon. Otkrij što Anamarija Uroić, Josip Mirković, Sendi Lončar i Marvina Domgjonaj izdvajaju kao glavne trendove za sezonu u našim salonima.

Anamarija Uroić, frizerka i vlasnica salona Raptur Hair:

Beauty Imaš kovrčavu kosu? Trebat će ti za jesen ekstra hidratantni proizvodi

U zadnje vrijeme, neutralni i topli tonovi poput bakrenih, boje karamele, medenih plavih i smeđih nijansi vrlo su popularni. Također, traže se prirodni tonovi s blagim pramenovima koji kosi pružaju dodatnu dimenziju bez pretjerano drastičnih promjena. Balayage i babylights tehnike bojenja također su čest izbor jer omogućuju postizanje prirodnog, osunčanog izgleda uz minimalno održavanje.

Josip Mirković, frizer i vlasnik JO.SALONA:

Beauty Ovaj kućni tretman ostavlja kosu svilenkasto mekom i zrcalno sjajnom - pogledaj rezultate u videu!

Kad je riječ o obojenju kose, pramenovi su i dalje broj jedan, a u to ubrajamo sve varijante balayage, babylights, airtouch pramenova, itd.... Također, kako nam je jesen stigla, dosta klijentica se odlučilo za tople cooper, cherry te choco tonove, što je ujedno i veliki trend od početka godine. 

Sendi Lončar, frizerka i vlasnica salona Cenzura

Beauty Najguglaniji: 5 proizvoda za kosu koje ljudi ove godine najviše traže putem Googlea

Plava boja kose je izuzetno popularna, posebno hladni, topli i bež tonovi, dok je smeđa jedna od najtraženijih boja zbog svoje prirodnosti. Nijanse variraju od svjetlosmeđe  do tamnosmeđe. Često za klijentice koje imaju smeđu kosu kreiramo pramenove s freehand tehnikom nanošenja boje, kako bismo malo posvijetlili kosu i dali joj dubinu. U ponudi imamo boje bez amonijaka i PPD-a, a So Pure linija brenda Keune nam se pokazala izrazito kvalitetnom te je odlično prihvaćena i od strane klijentica. U našem Frizerskom salonu Cenzura, jedino i vrlo bitno je zdrava i njegovana kosa. Bila kratka, duga, smeđa ili plava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Frizerski salon Cenzura (@frizerski_salon_cenzura)

Marvina Domgjonaj, Balayage & Blonde Hair Specialist iz salona Hair by Marvina:

Svakodnevno se susrećemo s vrlo različitim željama kada je u pitanju boja kose. A kad se baš fokusiramo na malo češće zahtjeve i trendove možemo ih nekoliko istaknuti. Topliji tonovi su definitivno hit, a narančaste i bakrene nijanse, koje su bile iznimno popularne prošle godine, su zapravo i dalje prisutne. Osim toga, primjećujemo da plavuše naginju malo tamnijim nijansama, osobito žele tamniji korijen, u boji što sličnijoj njihovoj prirodnoj boji kose.

Beauty Prema ženama na Redditu, ovo je 5 najboljih pegla za kosu - za besprijekorno ravnu frizuru bez muke

Ali nisu nijanse i tonovi jedino što utječe na finalni izgled boje, ističu se i neke tehnike koje su sve traženije. Možemo reći da sve češće radimo deblje pramenove i koristimo tehnike pomoću kojih ćemo dobiti dodatnu dimenziju u kosi. Na to nam utječe i način šišanja, pa tako klijentice radije odabiru stepenaste frizure s kojima će boja i dimenzija još više izaći na vidjelo. No, bez obzira na to prate li klijentice trendove ili ne, primjećujemo da ipak svaka na svoj način isfura svoju novu boju. I to nam je baš lijepo za vidjeti!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Balayage & Blonde Hair Specialist (@hair_by_marvina)

Beauty Greška br.1 koju žene s obojenom kosom često rade, a da toga nisu ni svjesne

Ključni zaključci: Trendovi boja za kosu među Hrvaticama

Na temelju uvida ovih vrhunskih hrvatskih frizera, možemo identificirati nekoliko ključnih trendova u bojenju kose. Topli tonovi dominiraju scenom, a prednjače nijanse bakra, trešnje i čokolade. Tehnike bojenja pramenova kao što su balayage, babylights, airtouch i freehand, još uvijek su popularan odabir među klijenticama.

Prirodne boje u korijenu kose, u kombinaciji s plavim pramenovima, i dalje su u velikoj potražnji. Međutim, važno je zapamtiti da, iako su ovi trendovi popularni, najbolja boja kose je ona koja čini da se osjećaš samopouzdano i koja odgovara tvom individualnom stilu. Uvijek se posavjetuj s profesionalnim stilistom kako bi pronašla savršenu nijansu i tehniku ​​za sebe. Stručni savjet: Redovito održavanje i korištenje proizvoda koji su posebno kreirani za njegu obojene kose, mogu ti pomoći da očuvaš novu boju kako bi ona dulje bila sjajna i lijepa.

Beauty Obožavatelji mašni u kosi konačno će doći na svoje! Web trgovine su ih pune

Posjeti Miss7.24sata.hr