Najbolji šamponi za obojenu kosu - garantiraju njegovanu, glatku kosu i postojanu boju

Instagram @ginemargrethe Foto: Instagram @ginemargrethe
Vidi originalni članak

Ako redovno bojiš kosu onda sigurno znaš koliko može biti naporno kada nakon više pranja boja s kojom si bila zadovoljna izgleda isprano i "sivo". Bili smo u toj situaciji puno puta, a s ovim problemom se najviše susreću žene koje boje kosu u jarke tonove poput trenutni popularnih nijansi crvene i narančaste, ali i tamne kao crna i smeđa mogu s pranjem izgubiti sjaj i pigment.

Uz konstantan razvoj proizvoda za njegu kose, jedan od najboljih izuma sigurno su šamponi za očuvanje boje. Oni imaju brojne benefite za kosu, a promjena je vidljiva nakon nekoliko korištenja. Prvo i osnovno, kao i svaki šampon čiste kosu od prljavštine i nakupine znoja te je ostavljaju svježom i čistom, no također su specijalizirani za očuvanje boje. Odnosno, sprječavaju da voda i drugi vanjski utjecaji brže isperu boju i pigment s vlasi. Ovi proizvodi vrlo često čuvaju kosu od oštećenja i služe kao maska za zaglađivanje vlasi i sprječavanje pucanja iste. A sviđa nam se i još jedna prednost koju nam nude - rjeđi odlazak u frizera i uštedu novca. 

Beauty Masna kosa je vrlo zahtjevna, ali ovih 12 šampona za masnu kosu će najbolje riješiti stvar

Ako tražiš šampon koji će očuvati boju tvoje kose pripazi da je bez sulfata s obzirom na to da on loše utječe na boju za kosu, a naglasak mora biti na hidrataciji koju pružaju. Također, pogledaj sadrži li šampon proizvode poput limunske kiseline koja pomaže kod ispucane kose i obnavlja vlas. Najbolje šampone za održavanje boje kose donosimo u nastavku.

Beauty Brinete, pozor! Ovo su najbolji plavi šamponi, sačuvat će vam boju i ljeti

Posjeti Miss7.24sata.hr