Mračno, seksi i glamurozno: Make up u gothic stilu

Getty Images
Tamne usne, smokey eyes, porculanski ten... Saznajte kako se našminkati u gotik stilu, a da ne izgledate kao da je Noć vještica
Vidi originalni članak

Želite malu promjenu u svom načinu šminkanja? Gothic stil (naravno umjereni) će vas instantno pretvoriti u seksi zavodnicu. Nakon velikog uspjeha filmova o vampirima iz sage “Sumrak”, vamp izgled preplavio je modne piste posljednjih nekoliko sezona. Tamne usne, od crnih gotičkih do onih glamuroznih, boje trule višnje, postale su nezaobilazne!

Kako to postići? Savršena koža je jedan od presudnih faktora ovog trenda. Utapkajte korektor preko svih nepravilnosti koje zapazite, a zatim nanesite prozračnu podlogu koja je za nijansu svjetlija od one koju biste obično koristili.

Budite oprezne s olovkama za usne. Kada započnete s iscrtavanjem vodite brigu da ne prelazite rubove, jer će izgledati prenaglašeno. I pažjivo odaberite olovku koja je gotovo identična boji ruža. Iako se u gothic stilu nosi za nijansu tamnija olovka nego ruž, u ovome, prilgođenom trendu, bitnije je da je samo forma usnica naglašena.

Nijanse sjenila mogu bii od tamnoljubičastih, boje čokolade do crnih, ali obavezno mat! Također, obavezni dodatak ovom trendu su takozvane “smokey eyes” u verziji s crnim sjenilima.

Posjeti Miss7.24sata.hr