Manikirka koja uređuje Beyoncéine nokte otkriva kako se pravilno kod kuće brinuti o kožici oko noktiju

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Premda izuzetno korisno, učestalo pranje ruku može donijeti i neke neželjene posljedice poput oštećene i suhe kože
  • Pri njezi oštećenih dijelova često smo sklone zanemariti kožicu oko nokta 
  • Miho Okawara, manikirka zadužena za izgled noktiju Beyoncé i Lady Gage, otkriva kako pravilno njegovati kutikulu i kožicu oko nokta

Nerijetko se kaže da su lijepi i njegovani nokti ukras svake žene. I premda se na to uvijek ne obraća najviše pažnje, koža koja okružuje naše nokte je jednako važna kao i oni sami, posebno u ovim situacijama kada se preporučuje učestalo pranje ruku. Kako objašnjava Sara Waterman, stručnjakinja za estetiku i njegu kože: "S vremenom, pretjerano pranje ruku i upotreba sredstava za dezinfekciju iscrpljuju prirodnu zaštitnu barijeru kože. To zauzvrat može naše ruke učiniti suhima i oštećenima."

Zamjena za skupe kreme Ovo jeftino ulje njegovat će tvoju kosu, lice, ruke ako ti ponestane kozmetičkih proizvoda

Kada je kožica oko noktiju nadražena te krene pucati, ponekad nismo u prvi mah sigurne što učiniti. Budući da su saloni za njegu zbog pandemije koronavirusa trenutačno zatvoreni, rješenje ovog problema moramo pronaći na drugom mjestu. Srećom, dobile smo nekoliko korisnih savjeta od stručnjakinje kojoj svoje nokte povjeravaju Beyoncé i Lady Gaga.

Njega u izolaciji Novi-stari trend: nokti kakve smo nekad nosili ponovno su preplavili Internet

Njega nakon njege

"Kutikule su produžetak vašeg nokta. Ako vam je ruka suha, to utječe na vašu kutikulu, kao i na dugoročno stanje noktiju." - otkriva umjetnica za nokte Miho Okawara te dodaje: "Najvažnija stvar za suhe kutikule je njega nakon njege." Odnosno, ova ekspertica za nokte preporučuje da nakon što naneseš lak na njega obavezno staviš ulje za kutikule. Ono ne samo da vlaži nokat, već i ubrzava proces sušenja.

Kućna manikura Da, moguće je ukloniti gel manikuru kod kuće i pritom ne upropastiti nokte

Prirediti svojim rukama spa tretman

Miho je otkrila još jedan sjajan način kako da obnovimo ruke oštećene učestalim pranjem. "Namočite vrhove prstiju u toplu vodu kako biste omekšali vašu kožu, a zatim na njih umasirajte ulje ili kremu", ističe.
Također, ako si u mogućnosti, koristi masku za ruke. "Upotreba maske za ruke je još jedna dobra opcija. Nakon masaže stavite masku na ruku i pričekajte 20 minuta. Nakon što je skinete, ostatak umasirajte u kožu - ovaj proces pomaže poboljšati cirkulaciju krvi. " dodaje Miho.
Njega kožice  i kutikule  nokta je u principu vrlo jednostavna, najvažnija je hidratacija jer kao i svaka koža koja je suha postaje kruta i puca. Navedeni postupci pokazuju kako i male stvari čine razliku.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr