Nesavršenosti na koži normalna su pojava, ali pravilna njega ključ je našeg samopouzdanja

Inastagram@larocheposay Njega kože
Vidi originalni članak
  • Zbog nesavršenosti na koži ponekad osjećamo kao da smo pod povećalom i da drugi stvaraju dojam o nama na osnovi poneke akne ili ožiljka
  • Nesavršenosti na koži su normalne i ne smiju biti nešto zbog čega ćemo se zbog nas samih, ili drugih, osjećati nelagodno
  • Samopouzdanje i kvaliteta života je upravo ono čemu brand La Roche-Posay teži svojom kampanjom #SkinIsMoreThanSkin

Naša koža diše s nama, ali ponekad, kao i mi sami, ostane bez daha i zastane, što je u potpunosti prihvatljivo, očekivano i, na kraju krajeva, neizbježno. Nesavršenosti na našoj koži možda jesu tu, a na nama je pobrinuti se da one ne postanu sastavni dio nas i onoga što jesmo.

Pravilna njega problematične kože ključ je za vraćanje samopouzdanja s kojim svatko od nas zaslužuje koračati kroz život, a samo mi imamo moć dokazivanja da smo daleko uporniji od svojih akni, ožiljaka i ostalih nesavršenosti. Nesavršenosti na koži ne mogu i ne smiju postati nešto po čemu smo prepoznatljivi, piše portal make up.hr.

Problematična koža čest je problem modernog doba

Na samom početku, sama svijest o činjenici da NISMO jedini koji imaju problematičan tip kože od presudne je važnosti za suočavanje, ali i rješavanje ovog problema. Nerijetko, subjektivni osjećaj da se nitko osim nas ne nosi s ovom tjeskobom itekako može zavarati i, doslovno rečeno, uvući se pod kožu. Ali istina je potpuno drugačija jer činjenica je da gotovo dvije milijarde ljudi širom svijeta ima neki oblik kožne bolesti.

Stoga, podizanje svijesti o ovoj poražavajućoj istini, kao i o samoj činjenici do koje mjere su kožne bolesti i problematična koža generalno pogubne za naše mentalno zdravlje, samopouzdanje i kvalitetu života je upravo čemu brand La Roche-Posay teži svojom kampanjom #SkinIsMoreThanSkin.

Pregršt domaćih influencera uključio se u ovu kampanju s ciljem isticanja upravo toga – da koža JE više od kože. Koža je mentalno zdravlje, koža je samopouzdanje, koža je više od nas samih. Određuje kako vidimo sebe,  kako nas vide drugi i dirigira naš korak kroz život.

Netolerantnost kože na bolesti kojima je pogođena, kao i na proizvode kojima ih pokušavamo suzbiti direktno rezultira i na našu netolerantnost na osjećaj koji izazivaju. Ali, ono što je još važnije je da kožne bolesti i problematična koža izazivaju i „estetsku“ netolerantnost u očima drugih, kao i u našem vlastitom odrazu u ogledalu od kojeg, nesumnjivo, počinjemo zazirati.

Dnevna doza samopouzdanja

Svijest o tome da nismo sami u ovoj borbi i da nismo zarobljenici svoje problematične kože iz koje, najblaže rečeno, želimo iskočiti olakšavajuća je okolnost i nešto što ne bismo smjeli smetnuti s uma. Ali, ako i dođe do toga, također je naša dužnost same sebe na to i podsjetiti. Osim toga, morali bismo biti svjesni da nam svođenje ovog problema na minimum, a možda i njegovo rješenje, neće "pasti s neba", već je na nama za njim posegnuti.

Naravno, nešto najučinkovitije što možemo učiniti je svojoj problematičnoj koži osigurati njegu koju iziskuje. Uz to, ne smijemo zaboraviti da rješenje problema naše kože neće doći preko noći, a najjači suputnik do ovog cilja će nam zasigurno biti ona zdrava doza tvrdoglavosti kako bi svim nesavršenostima na koži dokazali da nisu upornije i ustrajnije od nas samih.

Zavolimo vlastiti odraz u ogledalu

Na nama je prihvatiti sebe, ali i druge, sa svim svojim nesavršenostima, i s njima koračati kroz život visoko dignute glave. Na tom putu, međutim, ne smijemo zaboraviti da sve te nesavršenosti ne smiju postati dio nas, da ne možemo dozvoliti da utječu na naše samopouzdanje i mentalno zdravlje, već da im itekako možemo stati na put – ako smo ustrajni!

Jasno je da je pravilna njega kože osnovni, ako ne i jedini način za ponovno zavoljeti svoj odraz u ogledalu. Bilo da su naša boljka hiperpigmentacija, alergijske bolesti, suha i dehidrirana koža, akne i ožiljci od akni, kao i ožiljci generalno – La Roche-Posay je na našoj strani i tu je kako bi s nama odlučno grabio k ovom svima zajedničkom cilju.

Naša koža je više od kože – ona je naša osobna iskaznica.

Posjeti Miss7.24sata.hr