Kakve frizure su u trendu? Domaći frizeri podijelili su s nama što Hrvatice najčešće biraju

Instagram @jo.salon__, @rapturhair, @frizerski_salon_cenzura Foto: Instagram @jo.salon__, @rapturhair, @frizerski_salon_cenzura
Vidi originalni članak

Želiš osvježiti svoju frizuru pa se pitaš što je trenutno aktualno u svijetu trendova za kosu? Otišle smo ravno do izvora i intervjuirale neke od najtraženijih hrvatskih frizera kako bismo ti olakšali ovu odluku i pružili ti uvid u najnovije trendove uz insajderske informacije.

Upoznaj naše stručnjake

Imali smo zadovoljstvo razgovarati s tri vrhunska hrvatska profesionalca za kosu. Prvo smo razgovarali s Anamarijom Uroić iz Raptur Hair salona, poznatoj po svojim inovativnim tehnikama stiliziranja i frizurama brojnih slavnih Hrvatica. Zatim smo popričali i s Josipom Mirkovićem, talentiranim frizerom i vlasnikom novootvorenog JO.SALONA u Zagrebu. Naposljetku, dobili smo izjavu i od Sendi Lončar, kreativne snage iza salona Cenzura. Ovi talentirani stilisti podijelili su s nama koje su trenutno najtraženije frizure prema njihovom iskustvu.

Beauty Imaš kovrčavu kosu? Trebat će ti za jesen ekstra hidratantni proizvodi

Frizure u trendu: Što je trenutno aktualno u beauty svijetu?

Postavili smo dva ključna pitanja našim stručnjacima kako bismo dobili uvid u trenutne trendove u Hrvatskoj. Prvo, raspitali smo se koje su frizure trenutno najtraženije u njihovim salonima. Drugo, s obzirom na to da u svijetu raste popularnost kraćih frizura poput boba (ili kraćih i od boba), pitali smo ih je li taj trend prisutan i u Hrvatskoj te koje kratke frizure Hrvatice najčešće traže. U nastavku otkrij što su nam odgovorili.

Beauty Ovaj kućni tretman ostavlja kosu svilenkasto mekom i zrcalno sjajnom - pogledaj rezultate u videu!

Anamarija Uroić, frizerka i vlasnica salona Raptur Hair:

Koje su frizure najtraženije u vašem salonu: Trenutno su najpopularnije one frizure koje su jednostavne za održavanje, a opet daju moderan i svjež izgled. Mnoge žene traže lagane, slojevite frizure s teksturom koje dodaju volumen i pokret kosi. Također, “curtain bangs” i duge, lepršave šiške su u trendu jer omogućuju fleksibilnost i lako se stiliziraju za različite prilike. Popularni su i stilovi koji naglašavaju prirodnu teksturu kose, kombinirajući eleganciju i praktičnost.

Je li trend kratkih frizura prisutan u Hrvatskoj: Da, definitivno! Kratke frizure, posebice bob, vrlo su tražene. Klijentice najčešće traže varijacije na klasični bob – bilo ravno rezan ili “textured bob” s naglaskom na prirodnu teksturu kose. Ove frizure su popularne jer se lako održavaju i mogu se prilagoditi različitim tipovima kose.

Beauty Najguglaniji: 5 proizvoda za kosu koje ljudi ove godine najviše traže putem Googlea

Josip Mirković, frizer i vlasnik JO.SALONA:

Koje su frizure najtraženije u vašem salonu: Trenutno su u salonu zavladale šiške svih vrsta, a najtraženije su svakako “curtain bangs”. Dosta nas klijentice traže blowout frizure, odnosno da je što više volumena i pokreta u kosi, bez pretjerano urednog izgleda. Volim naglasiti da je njega kose najvažnija, a većina klijenata to uzima u obzir što nam daje super rezultate. 

Je li trend kratkih frizura prisutan u Hrvatskoj: Kad se radi o kraćoj kosi, u zadnje vrijeme i za nadolazeći period trendu će svakako biti kratke bob frizure. Bob frizura je idealna za sve varijante i ne postavlja nam limite jer bob možemo nositi u svim oblicima i teksturama. Bob klijentice vole nositi ravno i valovito, moj favorit je definitivno bob frizura za nadolazeći period, a može i neke cool šiške.

Beauty Prema ženama na Redditu, ovo je 5 najboljih pegla za kosu - za besprijekorno ravnu frizuru bez muke

Sendi Lončar, frizerka i vlasnica frizerskog salona Cenzura:

Koje su frizure najtraženije u vašem salonu: U našem salonu klijentice traže nosive frizure, a najčešće biraju valove koji daju volumen i teksturu kosi, što je čini popularnim izborom za mnoge prilike. Blowout frizura daje luksuzan i elegantan izgled. Također imamo i prirodnih kovrčavih kosa koje je potrebno adekvatno njegovati.

Je li trend kratkih frizura prisutan u Hrvatskoj: Bob frizura je klasična i elegantna frizura koja je popularna zbog svoje svestranosti i jednostavnog održavanja. Koje se prilagođavaju obliku lica i teksturi kose te stilu života. Kratke frizure također mogu biti elegantne i odvažne, te naši klijenti vole kratku kosu zbog lakog održavanja s obzirom na ubrzani tempo života.

Beauty Sve kraća kosa je trend, a točno ova duljina je ključna. 9 frizura koje zvijezde već nose

Što smo zaključili? 

Na temelju uvida stručnjaka, nekoliko ključnih trendova još uvijek vlada u beauty industriji kad se radi o kosi. Hrvatice gravitiraju frizurama koje postižu ravnotežu između stila i praktičnosti. Frizure koje su jednostavne za održavanje, ali i dalje moderne, vrlo su tražene, a mnoge se odlučuju i za teksturirane i slojevite frizure koje kosi daju volumen i pokretljivost, za moderan, svjež izgled.

“Curtain bangs” i duge, lepršave šiške postale su još popularnije zbog svoje svestranosti i jednostavnosti stiliziranja. Također, postoji sve veći naglasak na stilovima koji naglašavaju prirodnu teksturu kose te kombiniraju eleganciju s praktičnošću. Bob frizure, u raznim oblicima, od klasičnih do teksturiranih, i dalje su omiljen odabir kad se radi o kraćim frizurama, također zahvaljujući svojoj svestranosti i jednostavnosti održavanja. Voluminozne blowout frizure još su jedan trend koji je iznimno popularan, a mnoge klijentice traže stilove koji maksimiziraju volumen i kretanje kose, za luksuzan izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli JO.SALON (@jo.salon__)

Beauty Greška br.1 koju žene s obojenom kosom često rade, a da toga nisu ni svjesne

Trendovi među Hrvaticama još jednom su potvrdili da najčešće biramo skladan spoj stila, ali bez zanemarivanja praktičnosti i jednostavnosti održavanja frizure. Kako se preferencije u svijetu frizura nastavljaju razvijati, jasno je da Hrvatice cijene frizure koje ne samo da izgledaju sjajno, već se i besprijekorno uklapaju u njihov svakodnevni život.

Beauty Obožavatelji mašni u kosi konačno će doći na svoje! Web trgovine su ih pune

Posjeti Miss7.24sata.hr