Kako pravilno njegovati trepavice i obrve

Getty Images
Obrve i trepavice trebamo znati pravilno njegovati kako bi bile gušće, sjajnije, zdravije i da što ljepše uokviruju naš pogled
Vidi originalni članak

Obrvama treba korigirati oblik, ali to ne znači da ga treba potpuno promijeniti. Dovoljno je iščupati suvišne dlačice koje rastu ispod linije obrva, kao i poneku koja strši iznad linije ili prema sljepoočnici. Prije nego što počnete čupati obrve, dizinficirajte lice, a pncetu temljito očistite alkoholom. I obrvama je potrebna svakodnevna njega. Prije spavanja ih namažite kremom, nježno izmasirajt i počešljajte u smjeru rasta. Ako želite da budu čvršće i gušće, namažite ih s malo ricinusovog ulja. Nanesite kap ulja na meku četkicu za zube i nježno četkajte obrve u smjeru rasta i prema gore.

Dlačice obrva i trepavice opadaju. Imaju svoj “rok trajanja”, pa s vremenom ostare i otpadnu, a na njihovm mjestu, ako se pravilno njeguju, izrastu nove. Možda ste čule za priču da, ako želite da vam trepavice budu gušće i dulje, trebate im s vremena na vrijeme odrezati vrhove. Ne vjerujte u to, nije točno! Tijekom života trepavice sve slabije rastu i sve su rjeđe, pa nije rijetka pojava da osobe koje su u mladosti imale guste i dugačke trepavice u starosti jedva da imaju nekoliko kratkih dlačica. Taj se proces, nažalost, ne može izbjeći.

Višegodišnje korištenje šminke, točnije ostaci nepravilno očišćene šminke, oštećuju korijen trapvcia. Tada one postaju slabije i opadaju. Boju olovke i sjenila obavezno uklonite mlijekom za čišćenje lica, a maskaru posebnim sredstvom za njezino uklanjanje ili uljem za njegu bebine kože. Nakon toga trepavice operite mlakom vodom i obavezno na njh i dio kože oko očiju nanesite posebnu kremu za njegu nježne kože oko očiju. Vrlo dobra ulja za njegu trepavica su ricinusovo i bademovo. Manje od jedne kapi ulja nanesite na mekanu četkicu i pomoću nje četkajte u smjeru rasta najnježnije što možete. Kad god vam se pruži prilika ostavite trepavice nenamazane kako bi se odmorile. Izbjegnite maskaru, a nahranite ih kremom za oči ili jošbolje ricinusovim uljem. Kako bi trepavice izgledale što dulje, prije nanošenja maskare uvijte ih posebnim uvijačem za tu svrhu.

Posjeti Miss7.24sata.hr