U borbi protiv suhe i grube kože pomoći će ti ova tri moćna sastojka

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Naša koža je zimi osjetljivija nego prije, što zbog suhog zraka kada se upale radijatori, što zbog hladnog zraka i vjetra
  • Svakodnevnu beauty rutinu je važno prilagoditi novim vremenskim uvjetima, stoga vijest o dolasku novog kozmetičkog brenda Skinlick na tržištu stiže u pravo vrijeme
  • Sestrinski brend Skintegre lansirao je 6 proizvoda za lice i tijelo koja će ti pomoći u borbi protiv isušene i grube kože

Redovita i odgovarajuća njega kože iznimno je važna u svakoj dobi. Od najranijih dana važno je stvoriti beauty rutinu tijekom koje ćete svojoj koži lica podariti hidrataciju i nahraniti je kako bi ona ostala mladolika, zdrava, elastična i lijepa. Paralelno s porastom osvještenosti ljudi o tome koliko je njega kože važna, u posljednjem desetljeću je rastao i broj beauty brendova pa je danas uistinu lako pronaći ponešto za svakoga.

Pritom je važno prednost dati proizvodima s kvalitetnim sastojcima koji će koži osigurati dovoljnu količinu vlage i spriječiti njeno isušivanje i perutanje. Koža je u zimskim mjesecima češće suha i oštećena zahvaljujući suhom zraku koji stvaraju radijatori te vjetru i hladnom zraku kojem se izlažemo na otvorenom, zbog čega mnogi u tom razdoblju imaju problema s ekcemima, suhom kožom i svrbežom.

U borbi protiv suhe i grube kože pomoći će ti preparati za njegu kože koji sadrže glicerin, hijaluronsku kiselinu i pantenol koji koži vraćaju vlagu te ceramide koji su esencijalni u njezi kože i održavanju zdrave funkcije barijere. Imajući ovo u vidu, posebno nas je oduševila vijest o dolasku novog kozmetičkog brenda na tržište, čiji proizvodi sadrže upravo ove visoko kvalitetne sastojke. Riječ je o brendu Skinlick, sestrinskom brendu omiljene Skintegre, čiji su hvaljeni proizvodi već osvojili naklonost brojnih žena.

Skinlick dolazi u obliku jednostavnijih formulacija, za sve koji traže pouzdanu, pristupačnu njegu koja ima pomalo razigran karakter. U startnoj ponudi je čak 6 proizvoda za lice i tijelo, a kako čujemo planiraju još i dodatno širiti svoj asortiman novim proizvodima za njegu kose i njegu vlasišta. Formule proizvoda su jednostavne, ali efikasne – idealno će odgovarati onima koji žele svakodnevnu njegu koja je moderna, razigrana i jednostavna za korištenje.

Pripremi svoju kožu za zimu uz Skinlick u 3 koraka

1. Nikad ne preskači čišćenje kože

Čišćenje kože važan je preduvjet za zdravu i njegovanu kožu, jer time uklanjaš nečistoće s kože koje mogu začepiti pore i izazvati upale na koži. Skinlick Kindwash Cica čistač sadrži kombinaciju nježnih sastojaka za nježno iskustvo čišćenja lica. Formuliran s Cica ekstraktom i proteinom zobi, gelasto mliječna tekstura Kindwash Cica čistača njeguje kako bi koža lica ostala hidratizirana i mekana. Neisušujući sastojci za čišćenje uklanjaju kroz dan nakupljene nečistoće i tragove šminke te podupiru barijernu funkciju kože.

2. Lice i vrat namaži hidratantnom kremom

Nakon prve faze - čišćenja, na lice obavezno nanesi kremu te je nježno razmaži, pazeći da zahvatiš i vrat. Predlažemo ti da isprobaš Skinlick Cloud Cream Light - gel kremu laganu poput oblaka i formuliranu bez ulja. Brzoupijajuće je teksture za osnovnu svakodnevnu njegu kombinirane i masne kože. Jednostavna i učinkovita formulacija obogaćena ovlažujućim sastojcima poput glicerina, hijaluronske kiseline i 4% niacinamida djeluje protiv nepravilnosti na koži uz osjećaj hidratacije. Niacinamid pomaže kod ujednačavanja crvenih mrljica na koži, kontrolira suvišno lučenje sebuma bez isušivanja i ujednačava teksturu kože.

3. Ne zaboravi na hidrataciju tijela

Baš kao i licu, tijelu je potrebna redovita hidratacija. Nakon tuširanja, na još vlažnu kožu utrljaj kremu ili losion za tijelo. Koža će na taj način zarobiti vlagu i sve aktivne sastojke u kožu. Skinlick u svojoj ponudi ima odličnu liniju za tijelo naziva Rouge365, a birati možeš između kreme i losiona za tijelo. Essential Cream je bogata krema za njegu suhe kože s ceramidima, pantenolom i ROUGE365 mirisnim notama koje evociraju puder, badem i bijelo cvijeće. Kremasta, gusta tekstura Rouge365 Essential kreme održava kožu njegovanom, mekom i podatnom cijeli dan, a iako je namijenjena njezi tijela, možeš je koristiti za njegu lica. Zbog mirisa u sastavu, ROUGE365 linija je preporučljiva koži koja nije osjetljiva ili alergična na eterična ulja ili parfumirane komponente.

Skinlick Rouge365 Concentrated Lotion je koncentrirani losion za tijelo s pantenolom, hijaluronskom kiselinom i ROUGE365 mirisom. Formula s visokim udjelom hidratantnih sastojaka održava elastičnost normalne do suhe kože tijela. Lagana tekstura koncentriranog losiona omogućuje brzoupijajuću hidrataciju bez masnog ili ljepljivog osjećaja.

Za osjetljivu kožu preporučujemo NUDE365 liniju bez mirisa. Isprobaj NUDE365 bogatu kremu za njegu suhe kože tijela u kojoj je karite maslac kombiniran s čak tri ključna ceramida ili NUDE365 koncentrirani losion za tijelo s pantenolom, niacinamidom i hijaluronskom kiselinom.

Ideja Skinlicka je neopterećeno korištenje kozmetičkih proizvoda, bez razbijanja glave o slojevima i kompleksnim rutinama, no pri tome ne odustaju od ključnih vrijednosti – proizvodi su i dalje veganski i nisu testirani na životinjama. Također, sva ambalaža je u potpunosti reciklabilna i proizvedena PCR metodom (50%)* čime se umanjuje negativan učinak plastike na okoliš.

Skinlick je 100% hrvatski proizvod, a svi proizvodi su trenutno dostupni isključivo na webshopu. Od 5. do 7. prosinca na webshopu te uz kod LOVESKINLICK očekuje 15% popusta na sve Skinlick proizvode. Za više informacija zaprati Skinlick na Instagramu.

*Post-consumer recycled metoda proizvodnje je među ekološki najboljima jer u proizvodnji nove ambalaže koristi već postojeće, reciklirane materijale.

Posjeti Miss7.24sata.hr