Kako da tvoj puder izgleda savršeno i traje dugo? Isprobala sam najbolji savjet vizažista i stvarno djeluje!

miss7
Vidi originalni članak
  • Nisi zadovoljna nijednim puderom i koža lica s njim ti i dalje ne izgleda dovoljno dobro?
  • Tako je bilo i meni dok nisam otkrila trik slavnih ljepotica - Smashbox primer i shadow primer moju su kožu učinili glatkom, sjajnijom i izravnali su sve nepravilnosti
  • Ova baza prije nanošenja make-upa odsad će imati najvažnije mjesto u mojoj rutini uljepšavanja

Koliko si puta dosad ugledala savršeno lice djevojke u prolazu i pomislila da je to divan dar prirode? Svakim puderom koji kupiš nezadovoljna si jer ne uspije dovoljno dobro prekriti baš sve nepravilnosti? Možda je vrijeme da i ti otkriješ tajni trik vizažista uz koji ćeš riješiti sve probleme sa šminkom, a riječ je o - primeru.

Ova je mala tajna pravi razlog zašto je šminka mnogim djevojkama tijekom cijeloga dana i u svim vremenskim (ne)prilikama sasvim postojana. Kožu lica učini glatkom, a sve nepravilnosti jednostavno nestaju. Zato sam i sama odlučila isprobati ovaj kozmetički proizvod koji svi hvale. Koristila sam primer, ali i shadow primer tvrtke Smashbox, nasljednika Maxa Factora, jer hvale ga sve velike filmske face

Prije svega, ako ti je, kao što je bilo meni, slabo poznato što je i čemu uopće služi primer, riječ je o proizvodu koji se nanosi na hidratiziranu kožu lica, dakle nakon kreme ili ulja koje inače koristiš. Primer je baza dekorativne kozmetike koja kožu lica čini glatkom i prekriva sve nepravilnosti. Ispunjava pore i bore pa je zato idealna podloga za nanošenje pudera.

Osim toga, uz njega šminku nije potrebno popravljati jer on je učini postojanom satima i satima. Osobito je idealan za sve čija je koža lica masnija jer će make-up trajati čak i u najzahtjevnijim prilikama. Moja je koža mješovita pa isprva nisam bila sigurna što očekivati. Prvo sam napravila fotografije bez njega kako bih vidjela postoji li razlika.

Smashbox primer koji sam koristila napravljen je za filmske potrebe i genijalno izgleda pred kamerama pa ne čudi da ga obožavaju i velike hollywoodske dive. Smashbox Photo Finish koji zaglađuje i zamagljuje kožu lica, odnosno puni pore. Lice tako pretvara u podlogu bez nepravilnosti, savršenu za nanošenje šminke. Njegova je cijena 289 kuna, a pakiranje sadrži 30 ml. I vjeruj mi, dugo će trajati jer dovoljna je jako mala količina za cijelo lice.

On je naime guste strukture poput gela, a razmaže se i upije u kožu u sekundi, odmah nakon nanošenja. Bezbojan je, Sadrži A i E vitamine, a namijenjen je za sve tipove kože.  Nanosi se na čisto lice, a kada sam ga nanijela uopće se nije vidio. Ipak, sitnu sam razliku primijetila, a kasnije se ispostavilo da je ona bila - velika.

Utrljala sam ga jagodicama prstiju, a nakon toga sam nanijela tekući puder. Koža mi je nakon toga doista izgledala bolje. Popunjene pore, glatka površina, ujednačene nepravilnosti - sve što je obećano doista je bilo tu i razlika je vidljiva. 

Ono što me još više oduševilo je postojanost. Puder nisam trebala popravljati niti nakon cijeloga dana na poslu, ali ni tijekom poslijepodnevne kave u gradu. Kući sam stigla u večernjim satima i moja je šminka još uvijek bila jednaka. Osim primera za lice, koristila sam i primer za "oči".

Shadow primer je primer koji se nanosi na kapke, ujednačava nepravilnosti i popunjava pore i na tom području, a osim toga važan je i zato što fiksira sjenilo ili tuš.

Upravo je to prvi korak njihovoj postojanosti jer uz primer šminka se neće razmazati niti nakon cijeloga dana, a dobro znamo koliko nam popravljanje šminke može biti naporno. Naime, gotovo svakodnevno koristim tuš za oči, no koji god koristila, za sat-dva počinje se razmazivati.

Međutim, nakon što sam nanijela shadow primer, tuš je bio postojan cijeli dan na poslu i tijekom poslijepodnevnog druženja s prijateljima. Sljedeći sam ga dan koristila prije večernjeg izlaska, a šminku nisam trebala popraviti niti u jednom trenutku. Sviđa mi se koliko je primer lagan, nježne teksture i apsolutno neprimjetan, iako s druge strane čini ogromnu razliku.

Niti jedan puder nije mi mogao dovoljno dobro sakriti nepravilnosti na licu kao što je to učinio primer. I on bio korak koji mi je nedostajao u nanošenju šminke, osobito kad mi je potrebno da ona bude postojana. Zato, sad kada sam ga otkrila - ne puštam ga!

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr