Jesi čula za 'joga ten'? Novi beauty trend koji bismo mogle zavoljeti...

Instagram @haileybieber
Ova makeup tehnika će dramatično naglasiti sjaj na tvome licu - i puno je jednostavnije od konturiranja i posvjetljivanja!
Vidi originalni članak

Tek je početak godine, a mi već naveliko slušamo o makeup i skincare trendovima! Jedan koji nam je posebno zapeo za oko je - joga ten! Joga ten je tehnika šminkanja koju je stvorila makeup artistica Sara Hill, a navodno garantira najsjajniju kožu ikada. Plus: toliko je jednostavna da ćeš sa šminkanjem biti gotova u par minuta!

BEAUTY TREND Ljubiteljice šišaka pozor! Baby šiške bit će veliki hit

Što je "joga ten"?

Već ti je jasno da se radi o sjaju na koži, ali kako se ovo razlikuje od bilo kojeg drugog posvjetljivanja ili highlightanja? Sara Hill kaže kako je "joga ten look kože koji izgleda stvarno". "Staklena koža" i slični trendovi koji su fokusirani na stvaranje savršenog tena bez mane - nisu realni; dok joga ten u prvom planu ima stvaranje zamamne, svježe i sočne kože koja izgleda prirodno, sjajno i zdravo. Sara ga je nazvala "joga tenom" zato što koža sliči na onaj predivni sjaj koji imamo kada izađemo iz joga studija (ili bilo kojeg treninga uostalom). Sočna, sjajna i super hidratizirana - to je sve što želimo od tena! 

Kako postići "joga ten"?

Bez brige, ne moraš STVARNO otići na jogu... "Kako bi dobila look, započni s klasičnim režimom njege kože i ostavi da se proizvodi upiju u kožu barem desetak minuta", kaže Sara. Zatim nanesi sloj primera i počni miksati! Ono što je super je činjenica da look totalno možeš prilagoditi svojim potrebama, preferencijama i tipu kože, 

  1. Stvori sama svoj "miks za kožu". Omjer neka bude 60-70% puder, 15% ulje za lice, 10% tekući highlighter i 5% sjajnih kapi. Ako imaš suhu kožu možeš također u mješavinu ubaciti i malu količinu hidratantne kreme za ekstra hidrataciju. Ako pak imaš masniju kožu, u mješavinu stavi manji postotak skincare proizvoda, a veći postotak pudera.
  2. Umasiraj u slojevima mješavinu u kožu koristeći prste ruku i to u slojevima. Dobro sve utapkaj u kožu kako bi potaknula cirkulaciju i tako dodatno stvorila prirodni look. Neka svaki sloj odstoji na licu barem minutu, a puder nadograđuj sve dok nisi zadovoljna efektom, pokrivnosti i lookom. 
  3. Nanesi tekući ili kremasti korektor gdje misliš da ti treba ekstra pokrivnost koristeći mekanu četkicu za sjenilo. Tako ćeš dobiti laganiji, prirodniji efekt. 
  4. Možeš staviti puder u kamenu ako ti treba, ali minimalno. Ovaj look mora biti svjež, lagan i sjajan tako da koristi puder u kamenu ili prahu samo na nužnim mjestima. 

Koji su najbolji proizvodi za "joga ten"? 

Kiehls ulje za lice (310 kuna), Giorgio Armani Luminous Silk tekući puder (419 kuna), NYX Born to glow tekući highlighter (64 kune), L'Oreal Glow Drops (95 kuna)

Posjeti Miss7.24sata.hr