Jednostavnim testom otkrijte koristite li pravu make up podlogu

Guliver Image/Getty Images
Idealna podloga je baza savršenog make upa, a kriva nijansa može sve pokvariti...
Vidi originalni članak

Kako biste izlgedali najbolje moguće, osim make upa, još je važnija podloga, a ako koristite krivu nijansu, onda sve ostalo 'pati'. Jednostavnim testom kod kuće otkrijte odgovara li vam vaša podloga i stanite tomu na kraj:

TEST: Nanesite samo jednu kap podloge/tekućeg pudera koji inače koristite na obraz. Pričekajte deset minuta. Ako je nakon tog vremena make-up vidljiv na koži, to znači da koristite pogrešnu nijansu.

O, neee! Pali ste na testu?

Boja kože se mijenja iz sezone u sezonu, kao i iz godine u godinu. Ono što vam je odgovaralo tijekom ljeta, može biti previše tamno zimi. Zato stručnjaci za make-up savjetuju da prilikom kupovine isprobate nekoliko nijansi podloge. Nanesite svaku od obraza do linije vilice, a onda je provjerite na dnevnoj svjetlosti (u ogledalcu iz torbe). Prirodna svjetlost najmanje oprašta greške. Konačno, kupite podlogu u nijansi koja je najmanje vidljiva na vašoj koži.

Zapamtite, idealna podloga je baza savršenog make upa. Ako je ona kriva, neće vas spasiti ni idealno rumenilo niti idealan ruž!

Posjeti Miss7.24sata.hr