Iznenadit ćeš se kad otkriješ koji je to jedan od najkorisnijih ljetnih makeup pomoćnika

Avon
Vidi originalni članak

Tajna svježeg besprijekornog izgleda leži u pametnom prekrivanju i konturiranju nesavršenosti lica. Kako su i temperature vani više, nastojimo ne pretjerivati s količinom korištenih proizvoda, te je kvalitetan korektor najbolji izbor. Sigurno je jedan od najkorisnijih makup pomoćnika, jer pravilno odabran korektor će s lakoćom osvježiti tvoj izgled i sakriti nesavršenosti koje želiš prikriti. Kako odabrati savršen korektor za sebe, ali i kako ga pravilno koristiti?

Odabir nijanse

Za pravilan odabir nijanse, prvo treba odrediti podton kože:

HLADAN: Ljubičaste vene na podlaktici, prirodno roza obrazi. Koža lako izgori na suncu. Srebrni nakit je vaš odabir. Najbolje pristaju Medium, Light i Fair nijanse korektora.

NEUTRALAN: Ljubičaste i zelene vene na podlaktici. Koža na suncu postepeno tamni. Stoji vam i zlatni i srebrni nakit. Najbolje pristaju roza, pinky nijanse korektora.

TOPLI: Zelene vene na podlaktici. Žučkasta nijansa kože. Odabirete zlatni nakit. Najbolje pristaju zlatne, smeđkaste nijanse korektora.

Za odabir idealne nijanse za baš vaš ton kože, koristite test “3 linije” i to na dnevnom svjetlu:

  • Od svih nijansi odaberi 3 za koje smatraš da bi ti odgovarale.
  • Među njima svakako daberi 1 svjetliju i 1 tamniju nijansu.
  • Nijanse nanesi duž brade i vrata, u linijama prema dolje.
  • Nijansa koja nije vidljiva ili je najmanje vidljiva je ona koju tražiš.

Savjet više: Dobro je pričekati da se korektor u potunosti osuši kako bi odabrala najispravniju nijansu.

Kako nanositi korektor?

  1. PREKRIVANJE

Prekrij tamne podočnjake, crvenilo i nepravilosti nanoseći korektor direktno s aplikatora. Nježno tapkajući spoji ga s kožom. Korektor možeš utapkati i prstom, ali idealno je vlažnom preciznom spužvicom ili kistom za korektor.

  1. KONTURA I POSVJETLJIVANJE

Prije nanošenja podloge za lice, nanesi odgovarajuću nijansu korektora na podočnjake i ostale nepravilnosti na licu. Nakon podloge, nanesi svijetliji korektor na područja koja želiš istaknuti poput: jagodičnih kostiju, sredine nosa, središnjeg dijela čela.Tamniju nijansu nanesi na područja koja su prirodno u sjeni: obje strane nosa, ispod jagodničnih kostiju.

3. OBLIKOVANJE USANA

Nanesi korektor duž ruba usana kako bi dodatno naglasila oblik usana, osobito ako nosiš tamniji ruž. Tako također možeš ispraviti greškice prilikom nanosa ruža.

Ne zaboravi da i ovi vrući dani stavljaju na test kvalitetu tvog korektora. Odluči se za postojanu dugotrajnu formulu, otpornu na znoj i vlažnost, a laganu i prozračnu, poput Avonovog Power Stay korektora dostupnog u čak 6 nijansi. Iskoristi blagodati jednog od najkorisnijih makup pomoćnika, jer pravilno odabran korektor će s lakoćom osvježiti tvoj izgled i sakriti nesavršenosti. I uživaj u potpunosti u novom ljetnom danu!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr