Izdajice godina: 7 savjeta uz koje će tvoje ruke postati 10 godina mlađe

Shutterstock Savjeti za njegu ruku
Vidi originalni članak
  • Odaju li ruke tvoje godine? Katkada su starije od našeg lica, a katkada i od naše dobi
  • Ruke mogu otkrivati težak život, ali nas i činiti starijima čak i ako se nikad nismo bavile grubim poslovima
  • No, bore na rukama, isušenu kožu, crvenilo možemo izbjeći, a ruke vizualno itekako pomladiti

Ili možda jednostavno želiš početi njegovati svoje ruke prije nego što se išta dogodi i one prije vremena ostare. Bez obzira na razlog, čitaj dalje. Proveli smo istraživanje o najboljim načinima da svojim rukama udahneš novi život i učiniš da izgledaju deset godina mlađe.

Zašto je briga o rukama važna?

Budući da je industrija ljepote toliko fokusirana na osmijeh, kreme za područje oko očiju i slično, lako je zaboraviti da svoje godine prvo pokazujemo na rukama (i vratom!). Tako je! Tvoje ruke imaju tendenciju da stare brže od ostatka tvog tijela. Na nadlanici je koža tako tanka da je sklonija oštećenjima više od našeg lica. A svaki dan činimo puno toga da nanesemo štetu.

Od sunčeve svjetlosti do vode i svakodnevnih kućanskih poslova, nije ni čudo da naše ruke tako brzo stare. Ipak, većina nas potpuno zanemaruje pravilnu njegu ruku. Dosta je toga! Ovih sedam savjeta pomoći će da njeguješ ruke i očuvaš ih mladima u godinama koje dolaze.

via GIPHY

Savjet br. 1: Započni noćnu rutinu njege ruku

Možda već imaš rutinu protiv starenja lica noću. Ali, kao što smo spomenuli, važne su i tvoje ruke. Prva stvar koju trebaš napraviti je nanijeti osnovnu kremu svake večeri kako bi ih hidratizirala. (Ovo je osobito važno ako živiš u suhoj ili hladnoj klimi.) 

Potraži proizvod koji sadrži vitamin C ili E, jer su ovi vitamini izvrsni u borbi protiv slobodnih radikala i istovremeno mogu posvijetliti ton kože. Ti sastojci su također izvrsni za sprječavanje starenja. Ali, ako želiš preokrenuti starenje, također ćeš htjeti uključiti proizvod s retinolom, aktivnim oblikom vitamina A. To može ukloniti bore i ujednačiti ton kože. Retinol može uzrokovati osjetljivost na sunčevu svjetlost, stoga se pobrini da bude dio tvoje večernje rutine.

via GIPHY

Savjet br. 2 - Piling barem jednom tjedno

Ako ozbiljno razmišljaš o pravilnoj njezi ruku, onda moraš početi s pilingom. Vjerojatno već znaš osnovne prednosti: piling poboljšava i pomlađuje kožu te uklanja mrtve stanice kože. (Osim toga, to je kao da imaš opuštajući spa tretman kod kuće.) Ali, jesi li znala da to čini i ostatak tvoje rutine za njegu kože učinkovitijom? Tako je – kada su mrtve stanice kože nestale, a tvoja je koža čista, kremama, kremama za sunčanje i tretmanima protiv starenja lakše je prijeći na posao.

Za ispravan piling koristi svoj omiljeni proizvod za piling ili napravi jednostavnu domaću otopinu sa šećerom ili morskom soli i prirodnim uljima. Trebat ćeš nanijeti malu količinu na dlan jedne ruke i umasirati je istim pokretima koje koristiš za pranje ruku. Zatim isperi ruke, nanesi kremu za ruke i gotova si. Za najbolje zdravlje ruku trebaš napraviti piling jednom tjedno, ali ni dvaput tjedno neće škoditi.

Beauty Vrat ne mora biti izdajica godina, donosimo 3 trika koji garantiraju mlađu i ljepšu kožu

Savjet br. 3: Njega zanoktica

Lako se koncentrirati samo na kožu, ali dobro zdravlje ruku uključuje naše nokte i zanoktice. Kako bi zanoktice održala zdravima, nanesi na njih svakodnevno malu količinu ulja. To može biti bilo ulje za njegu kože ili ulje za zanoktice (kutikule), ovisno o tome što najbolje odgovara proizvodima koje već imaš ili u koje želiš uložiti.

U svakom slučaju, potraži nešto s nježnim i prirodnim sastojcima poput kokosa, slatkog badema ili arganovog ulja. Nanesi malu količinu na vrhove zanoktica i noktiju i masiraj dok se ulje uglavnom ne upije. Dobro vrijeme za to je noću kada je manje vjerojatno da će se ulje isprati tijekom svakodnevnih aktivnosti.

via GIPHY

Savjet br. 4: Neka ti ruke budu vlažne

Kao što smo ranije spomenuli, gornji dio ruku ima tanju kožu koja je slična, recimo, koži oko očiju. Ima manje žlijezda lojnica, koje proizvode zaštitni sloj ulja koji kožu održava podatnom i vodootpornom. Trebaš redovito nanositi kreme za ruke. I provjeri jesu li to prave kreme za ruke, a ne samo druge kreme koje koristiš u tu svrhu.

Kreme za ruke obično su gušće i imaju posebne sastojke ključne za zdravlje ruku, što ih čini važnim proizvodom. Potraži kremu koja ima ceramide. Oni tvore zaštitni sloj koji zadržava vlagu - slično uljima koje naša koža prirodno proizvodi žlijezdama lojnicama. Najvažnije vrijeme za nanošenje kreme za ruke je nakon pranja ruku. Tada su najranjivije. Dobro je držati kremu za ruke i na drugim mjestima, poput torbice ili u ladici na radnom stolu.

Savjet br. 5: Pokloni rukama dodatni tretman

Jesi li znala da postoje maske za ruke? Tako je! Baš kao što bi se mogla počastiti hranjivom maskom za lice, maska za ruke može ti pomoći u dubinskom čišćenju ruku i iznijeti ono najbolje u tvojoj koži. Premda maske za ruke sigurno nisu obvezne, one mogu biti lijep način da dodaš nešto novo i daš profesionalni štih svojoj rutini njege ruku.

Druga opcija je tretman preko noći koji lako možeš obaviti kod kuće Za početak, operi ruke i napravi piling. Zatim umasiraj proizvod za njegu kože kao što je tamanu ulje ili arganovo ulje. Pokrij ruke plastičnom folijom ili čak nitrilnim rukavicama, a zatim ih pokrij pamučnim rukavicama, rukavicama ili čarapama. Idealno je ostaviti ih tako preko noći, ali ako ne možeš, već sat vremena će pokazati rezultate. Kada skineš rukavice imat ćeš kožu poput bebine. Brzi trik protiv starenja!

via GIPHY

Savjet br. 6: Zaštiti ruke od sunčeve svjetlosti

Sunce za tvoje ruke to nije baš dobro. Osim opeklina, moćne sunčeve ultraljubičaste zrake mogu uzrokovati mrlje, bore i daljnje stanjivanje ionako tanke kože na nadlanici - sunčeva svjetlost je uzrok 80% vidljivog starenja, tvrde dermatolozi. Srećom, rješenje je prilično jednostavno – svako jutro treba nanijeti kremu za sunčanje od najmanje SPF 30. Međutim, svaki put kada pereš ruke, ispereš i kremu za sunčanje. Zato je dobro svaki put ponovno nanijeti kremu. Drži bočicu kreme za sunčanje pored umivaonika kao podsjetnik.

Još je učinkovitije da nosiš rukavice kada radiš u vrtu, voziš bicikl, džogiraš odnosno kad znaš da će aktivnosti na suncu potrajati. One stvaraju jaku barijeru protiv sunčevih zraka i mogu biti odlična investicija za zdravlje tvojih ruku.

Stars Jamie Lee Curtis ispričala je kako je zabrljala sa zahvatom na licu: 'Estetska kirurgija briše generacije ljepote'

Savjet br. 7: ukrasi ruke

Posljednji dodir rutine njege ruku protiv starenja nije briga o koži. Radi se o tome da tvoje ruke izgledaju onako kako želiš da izgledaju. Nakon prave njege za zdravlje ruku, treba ih i dotjerati. Svatko ima svoj osobni stil. A dopuštajući toj individualnosti da zablista, možeš pokazati svoje ruke na način na koji neko ulje ili krema nikada neće moći.

Nekoliko malih dodataka - fini prsten, minimalistička narukvica ili čak elegantan sat - mogu privući pozornost na tvoje ruke i pokazati ih. Ne postoji ništa privlačnije od samopouzdanja i nema savjeta protiv starenja poput „voli svoj izgled“.

Zaključak

Ako si zanemarila njegu ruku, sada je vrijeme za početak. Uz nekoliko minuta svaki dan, možeš početi vraćati život u svoje ruke. A to nije ni skupo. Većinu proizvoda za njegu ruku možeš pronaći u lokalnoj ljekarni. Jednostavna rutina može vratiti sat unatrag za čitavo desetljeće. I još bolje? Tvoje će ruke ostati lijepe godinama koje dolaze. Samo odaberi jedan savjet i počni već danas.

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr