Isprobala sam jeftine spužvice za nanošenje makeupa: koja je najbolja?

privatna arhiva Kristijana Musića
Ako moram izdvojiti jedan beauty alat koji je obilježio ovo desetljeće - to je spužvica za nanošenje pudera. Prava mala revolucija, zar ne? Isprobali smo najpovoljnije beauty spužvice i saznali koja je najbolja...
Vidi originalni članak

Otkad se, prije nekoliko godina, na tržištu pojavio originalni Beauty Blender, proces nanošenja pudera (ali i svega ostaloga!) uistinu je evoluirao. Popularnu ružičastu spužvicu proslavile su hvale blogera diljem svijeta i danas tek rijetki nisu čuli za nju. Ipak, Beauty blender spužvica i nije baš pristupačne cijene pa su se, vrlo skoro nakon izlaska, počele pojavljivati povoljnije spužvice. Prepune su ih i naše drogerije pa smo odabrale i isprobale nekoliko povoljnih komada kako bih saznali kakve su njihove odlike. 

Hello Beauty spužvica (Bipa, 24,90 kn)

Iako sam u Bipi najviše voljela kupovati spužvice Look by Bipa, ovog puta prodavačica me obavijestila da ih nema te da će opet biti dostupne uskoro. Odlučila sam kupiti Hello Beauty spužvicu koju do sada nisam isprobala. Uzela sam narančastu koja je s jedne strane jajolikog oblika, a s druge je strane rezana.  Podsjetila me na spužvicu jednog drugog brenda kojeg jako volim pa sam ju odlučila uzeti. Osim toga, na ovoj spužvici piše da nema lateksa ni mirisa te da je antialergijska. I sve to za 24, 90 kn. Zvuči kao sjajan deal. Evo kako me se spužvica zapravo dojmila: 

Nakon što sam je namočila, malo se izdeformirala, ali postala je dovoljno mekana i nježna. Nanijela sam njome puder bez problema, nije pila previše proizvoda i bila je u stanju fino blendati. Jako mi se svidio i odrezani rub. Primjerice, korektor mi je uvijek lakše ublendati ravno rezanim dijelom (ili prstima). Dosada sam spužvicu koristila nekoliko puta i svaki put sam bila jako sretna s njom. Mislim da je, za ovu cijenu, pravi pogodak. 

Ocjena: 5/5

iEnjoy Beauty spužvica (DM, 24,90 kn)

iEnjoy spužvice prvi sam put vidjela u DM drogeriji i shvatila da je riječ o brendu beauty alata koji mi je posve nov. Odlično, sjajna prigoda za isprobavanje. Uzela sam potpuno klasično ružičastu spužvicu na kojoj također piše da je bez lateksa i da je antialergijska. S obzirom da mi je brend potpuno stran, nisam imala očekivanja. 

Ipak, ova spužvica apsolutno je jednako učinkovita kao i Hello spužvica, osim što joj nedostaje odrezani rub. S njom sam imala potpuno isti efekt, dobro iskustvo nanošenja pudera i stvarno mi je sjajna. Nježna, učinkovita, fino blenda! Odlično! 

Ocjena 5/5

ZANIMLJIVO Je li moguće da posuđe peremo totalno pogrešno

Body Soul spužvica (Muller, 19,90 kn)

U Mulleru sam pronašla spužvicu Body Soul koja je, već na prvi pogled, drugačija od prethodnih. Ona, naime, nema zaglađenu površinu. Štoviše, blago je rupičasta i to me učinilo pomalo skeptičnom jer me bilo strah da će popiti previše proizvoda. Osim toga, drugačija je i po tome da je uža i duža od ostalih. S obzirom da na njoj nema nikakvih uputa, odlučila sam ostaviti predrasude po strani i dati joj jednake šanse da me oduševi.  Ipak, čim sam smočila spužvicu pokazalo se da su moje pretpostavke istinite. Naime, kroz ''pore'' je spužvica na svako jače pritiskanje ispuštala vodu i nije postala nimalo mekša. Dapače, osjećala sam kao da me grebe i pije previše proizvoda. Moguće je da je za druge teksture ili vrste proizvoda sjajan izbor, ali ja joj nisam uspjela naći neku konkretnu namjenu. Nažalost, nismo se baš sprijateljile. 

Ocjena: 3/5

Sigurno se dosada već pitaš što sam zaključila. Dakle, Hello Beauty i iEnjoy spužvice ostavile su mi super dojam. Imaju svoje mjesto u mojoj ladici i posežem za onom koja je u tom trenutku čista. Obje mi super blendaju tekući puder i korektor, a druge vrste proizvoda ne nanosim spužvicom. Sve u svemu, one uistinu imaju moje tople preporuke. Nadam se da će se svidjeti i tebi. 

Posjeti Miss7.24sata.hr