Isprobala sam glinu za vlasište da vidim pomaže li masnoj kosi

Privatni album/Olja Runjić
Glina za kosu i nije toliki novitet spram recimo pilinga za kosu, ali je i dalje nešto za što se ne odlučujemo baš često - naprosto, čini se kao previše posla! Ipak, kako je glina navodno genijalna za masnu kosu, odlučila sam testirati je na sebi
Vidi originalni članak

Kada imaš problema s masnoćom vlasišta, voljan si probati bilo što samo da se vlasište malo smiri - pa ako treba i glinu! U vječitoj sam potrazi za proizvodom koji će mi omogućiti da mi kosa ostane čista barem 3 dana. Zvuči kao ništa, ali za mene bi to bio osobni rekord. Otkad sam imala hormonalnu promjenu u tijelu (ako hoćeš iskreno, radi stresa!), vlasište mi je podivljalo pa je sada, ovisno o šamponu koji koristim, nekada masno i već nekoliko sati poslije pranja. Osjećaj je nesnosan, doslovno se osjećaš prljavo, a svi znamo da je prekrasna čista kosa već dovoljna da izgledaš kao da si se polovično "uredio" za dan. 

O glini sam krenula čitati nakon što sam je religiozno svakih nekoliko tjedan počela stavljati na lice, pa sam tako otkrila da je izvrsna i za vlasište. Kako kažu, glina izvlači toksine iz tijela, bogata je mineralima koji su potrebni za rast kose, perfektno upija masnoću i pritom daje sjaj vlasima. U tom trenu sjetila sam se da u jednoj od ladica već neko vrijeme držim L'Oreal Elseve Extraordinary Clay masku za kosu (41,90 kn) - ovo je idealno vrijeme za testirati je!

Ova maska je tretman prije pranja, a zamišljeno je da se nanosi samo na vlasište, drži pet minuta i zatim ispere, pa se nastavi sa šamponom i balzamom. Maska je pakirana u kutijici (tipičnoj za maske!), a kad je otvoriš dočeka te tirkizna masa. Vrlo je gusta, miriše pomalo plastično, no iskreno draže mi je to od gline koja izgleda "prirodno". Nanosiš je tako da glavu podijeliš u sekcije i popunjavaš ih korak po korak. Kako je glina vrlo gusta, teško je lijepo nanijeti je da pokrije vlasište - trebat ćeš uložiti puno truda. Jednom kad završiš izgledat ćeš potpuno suludo, ali srećom pa si kod kuće i nikoga nije briga. 

Nakon pet minuta isprala sam kosu toplom vodom i u stvari iznenadila se koliko lako se glina skinula s glave. Jednostavno se topila. Nakon nekoliko trljanja vlasišta kako bi bila sigurna da sam baš sve isprala, nastavila sam s tipičnom njegom. Kosa mi je izgledala lijepo, vrlo čisto i sjajno, no tek mora proći test od rigorozna dva dana - mislila sam si, da BAREM izdrži i taj treći!

BEAUTY Testirala sam jeftini peel-off lak za nokte - vrijedi li?

Duga priča ukratko - nije izdržala treći dan. Prvi dan kosa mi je izgledala fantastično, drugi je već bila malo mlitava, a treće jutro probudila sam se uobičajeno masna. Ako je tvoje vlasište masno i problematično poput moga, neće ti pomoći. Ako je išta manje masno, zbilja bi moglo. U svakom slučaju nastavit ću koristiti masku jednom u par tjedana kako bi nom detoksificirala vlasište - potpuno ga očistila i dala mu pokoji mineral. Čini mi se kao sasvim okej ideja.

Posjeti Miss7.24sata.hr