I tebi ispada kosa?

Getty/Guliver
Donosimo 4 razloga zašto je ispadanje kose normalno i kako to možemo brzo i učinkovito riješiti.
Vidi originalni članak

Već znamo da smo s prirodom povezane na najsuptilnije moguće načine. Kao što naš dišni sustav podsjeća na stablo, tako bi mogle primijetiti da se kosa u jesen ponaša kao lišće. Ne treba odmah pomišljati na najgore i postavljati dijagnoze. Donosimo još neke razloge zbog kojih kosa može ispadati. 

Godišnje doba

Iako smo navikle da svakodnevno vidimo opadanje kose tijekom pranja i češljanja, u jesen se broj izgubljenih vlasi može još lakše uočiti. Razlog tome je očekivana izmjena hormona iznenadnim smanjenjem sunčevih zraka. Aminexil Clinical 5 ampule iz linije za njegu kose Vichy mogu ojačati tvoju kosu i spriječiti daljnje ispadanje. Baš ove jeseni u ljekarnama možete, uz kupnju ampula, dobiti jedan tjedan tretmana gratis (dodatnih 7 ampula). Ono što možete primijeniti uz ampule kao komplementarni proizvod je Dercos Energetski šampon protiv ispadanja kose koji se može koristiti i sam kod blažih simptoma. Uz takvu njegu, još ćeš malo htjeti odgoditi nošenje zimskih kapa. 


Stres

Jedan je od najčešćih razloga zašto se na tvojoj četki pojavljuje sve više kose! Stres dodatno djeluje na hormone, time i normalno funkcioniranje kože glave, a rezultat toga je sušenje i ispadanje kose. Dobra vijest je da će kosa ponovo početi rasti i obnavljati se nakon smanjenja stresnih događaja. Bilo bi dobro da na kraju dana, pod tušem isprobaš "uradi sam" masažu. Osim što će te opustiti, poboljšat će cirkulaciju na tom području i stvoriti bolje uvjete za rast nove kose.

Razdoblje nakon poroda 

Roditeljstvo bi moglo poremetiti tvoj raspored spavanja, ali i pogoršati postporođajno ispadanje kose. Snižavanje razine estrogena i emotivne brige u tom periodu su normalni i privremeni. Tvojoj će se kosi vratiti normalna punoća do prvih pokušaja djetetovog ustajanja na nogice. A moguće i prije. 

Menopauza

Umor, valunzi, promjene raspoloženja, promjene na koži i kosi jedni su od simptoma menopauze. Promjene koje donosi menopauza možemo pokušati regulirati na različite načine. Savjetuje se što zdravija prehrana, kure čajevima i izbjegavanje loših navika. Mudri odabir za njegu kose također je bitan, a Aminexil Clinical 5 ampule će odgoditi ispadanje u ovom, ionako već izazovnom periodu života.

Posjeti Miss7.24sata.hr