Hot trend: make up za savršene noge!

Instagram
Celebrityji se tim trikom koriste već godinama i - noge izgledaju fantastično! U vrijeme kad od zime bijele noge izlažemo pogledima i nama je "nožni" make up itekako zanimljiv. Koji od 5 vrsta proizvoda izabrati?
Vidi originalni članak

Ne znamo kako vi, ali čini nam se da je ovo proljeće vrlo brzo odlučilo biti ljeto, pa već neko vrijeme hodamo u kratkim hlačicama i suknjama te upijamo prve zrake sunca. Taj prvi izlazak na sunce je svima traumatičan (posebice ako počnu gristi i komarci!) jer prvi puta nakon zime pokazujemo gole noge svijetu; crvenilo od depilacije ili brijanja, kao kreč bijele noge... prizor kojim se ne dičimo. 

Točno sada u priču ulazi make up za noge! Kako je zapravo došlo do pomame za make upom za noge? Rekli bismo s Rihannom i njenim glitterom za tijelo, što je jedan od velikih trendova 2000-ih koje smo gurnuli "u ladicu" i zaboravili. Fenty Beauty šljokičavo ulje za tijelo u trenu je postalo hit na društvenim mrežama, a samim time okrenulo fokus na dekorativu za tijelo. Osim glittera, neupitno je da moramo spomenuti i proizvode za samotamnjenje, no oni nisu jedini "must have" proizvodi želiš li da ti noge izgledaju privlačnije na prvo skidanje u suknjicu i sandale. Na popisu se nalaze sjajni losioni, bronzeri, highlighteri... Opcija je rekli bismo i previše!

MAKE UP Je li novi Maybelline Super Stay puder zbilja toliko dobar?

1. Tekući highlighter

Najčešće tekuće highlightere rijetko nosimo na licu jer nisu praktični uz primjerice mat puder i pudere u kamenu, ali zato su idealni za ljeto; nanošenje tekućeg highlightera na tijelo naglasit će točno ono što želite da svima upadne u oko (primjerice ključne kosti!), a isto će napraviti s nogama. Sugeriramo dvije opcije: pomiješaj highlighter u boji sličnoj tvojem tonu kože s malo najdražeg losiona za tijelo i namaži cijele noge ili uzmi isti taj highlighter i nanesi ga samo posred noge, po cijeloj dužini (sredina natkoljenice, malo na koljeno, sredina potkoljenice) jer ćeš tako vizualno stanjiti noge, što će posebno dobro izgledati kada dobiješ malo boje od sunca - nešto poput konturiranja za noge!

2. Proizvod za samotamnjenje

Naravno, ne možeš li čekati da dobiješ prve tonove preplanulosti, uvijek se možeš okrenuti proizvodima za samotamnjenje. Iako smo prema njima već godinama skeptični jer su znali ostavljati grozne mrlje i biti mrkva-narančasti, nove formule puno bolje reagiraju s kožom i ostavljaju puno prirodniji ten. Posljednji hit u svijetu samotamnjenja su ulja za samotamnjenje, no uvijek se možeš vratiti dobrom starom losionu kakvog provjerenog brenda i uživati u preplanulosti napravljenoj "kod kuće".

3. Bronzer u spreju

Bronzeri u spreju i nisu baš popularni u Hrvatskoj, no vani su uobičajeni koliko i losioni za samotamnjenje. Radi se o proizvodu koji najčešće ima vodootpornu formulu, poprska se po koži, razmaže da se dobije ujednačenost boje i nosi doslovno do prvog tuširanja, kada se sasvim skida s kože. Idealan je za posebne prigode poput odlaska u večernje izlaske ili na kakvo vjenčanje, ali zašto ga ne bi koristila i svakodnevno dok se ne zaputiš na more? Privremena preplanulost u bočici nam se baš sviđa!

4. Puder s lakom pokrivnosti

Postoje puderi s naznakom "tijelo" koji imaju vrlo prirodan finiš i laganu pokrivnost pa su idealni za nanijeti na noge za kakvu posebnu prigodu. Oni će prekriti nepravilnosti poput uboda komaraca, strija i masnica i noge prividno pretvoriti u savršene. Iako je ovo poprilično neprikladno za svaki dan jer se puder ipak skida s kože, dobro će doći kada ti noge nisu u najboljem izdanju, a želiš odjenuti nešto kratko!

5. Ulje za tijelo sa šljokicama

Najnapadnija opcija na listi je definitivno ulje sa šljokicama! Rekli bismo da je ono rezervirano samo za večernje izlaske tijekom vrućih ljetnih noći jer će tada najbolje doći do izražaja, ali voliš li biti upadljiva i tijekom dana - you go girl! Tržište je preplavljeno različitim opcijama suhih ulja sa šljokicama, no one se najčešće raznesu posvuda. Već spomenuto Rihannino ulje navodno ima formulu koja se suši i ne lijepi, a nevjerojatno je šljokičava, pa vjerujemo i da se u njega isplati uložiti. Ovo ljeto će izgleda biti u znaku disko kraljica!

1) Cover FX Custom Enhancer Drops "Rose Gold" - 287 kn (Cultbeauty.com); Tan-Luxe The Body Illuminating Self-Tan Drops - 354 kn (Cultbeauty.com); 3. Sally Hansen Airbrush Legs "Light Glow" - 55 kn (Amazon.com); 4) MAC Cosmetics Face and Body Foundation - 241,90 kn (MAC); 5) Fenty Beauty Body Lava Body Luminizer "Who Needs Clothes?!" - 365 kn (Fentybeauty.com)

Posjeti Miss7.24sata.hr