Genijalan trik za produljenje vijeka trajanja maskare

Thinkstock / Spencer Davies
Prije nego što baciš "staru" maskaru jer ostavlja grudice na trepavicama i "nema" je više, probaj ovaj brzi i jednostavni trik - iznenadit ćeš se!
Vidi originalni članak

Koliko god ne možemo bez nje, činjenica je da nam maskara ponekad zadaje glavobolje - bilo da je riječ o pravilnom nanošenju, sušenju, grudicama... Ipak, možemo biti mirne jer za sve postoji (efikasno) rješenje.

U pravilu bismo maskaru trebale mijenjati svakih tri do šest mjeseci, no što kada se "već" nakon dva mjeseca osuši i počne ostavljati grudice? Vjerujemo kako si odmah pomislila da je vrijeme za novu, no to je pogrešno. Vrijeme je za mali trik pomoću kojega ćeš svoju otpisanu maskaru "vratiti u život"

Make up tajne Zaista funkcionira! Ako ovako naneseš maskaru, imat ćeš mega velike trepavice

I za to ti je potreban samo jedan sastojak - vruća voda!

Kako proces funkcionira?

Dakle, prokuhaj vodu u kuhalu ili u loncu i potom je ulij u veliku šalicu. U vruću vodu uroni svoju maskaru i ostavi je tako jednu minutu. Nakon toga maskara će se vratiti u tekuće stanje i bit će kao nova! 

BEAUTY TRIKOVI Ljetni beauty trikovi koji će ti uštedjeti vrijeme

U slučaju da ne primijetiš razliku nakon ovoga trika, pokušaj ponoviti postupak još jednom, a ako ni nakon toga rezultati ne budu vidljivi, onda ti je doista potrebna nova maskara. 

Postupak možeš ponoviti više puta u dužem rasponu vremena, no imaj na umu da ni jedan beauty proizvod ne traje vječno pa tako ni maskara. Čak i ako je ne potrošiš do kraja, nakon (maksimalno) šest mjeseci, trebaš kupiti novu. 

Posjeti Miss7.24sata.hr