6 odličnih frizura s kojima će tanka kosa izgledati bujnije - sve je u načinu šišanja

Instagram @kirstendunst Kirsten Dunst
Vidi originalni članak
  • Tanka kosa često može izgledati beživotno i slabo ako nije pravilno stilizirana te s pogrešnom frizurom
  • Kod odabira frizure za tanku i finu kosu stoga je uvijek potrebno obratiti pozornost na onaj oblik frizure koji će ovom tipu kose pružiti bujnost i s kojom će izgledati punije
  • Od ultra kratkih frizura do dugih slojevitih, u nastavku donosimo najbolje frizure za tanku kosu

Problem tanke kose uvijek je u tome kako ju učiniti punijom i gušćom. Preparati i proizvodi namijenjeni za stiliziranje tanke kose, ali posebno frizura, mogu napraviti veliku razliku u tome kako će tanka kosa na kraju izgledati. Uz pomoć malih optičkih iluzija, frizeri mogu napraviti odličnu frizuru za tanku kosu s kojom će izgledati punije i dobiti bolju formu.

Celebrity frizer Ted Gibson jedan je od najpoznatijih u beauty industriji, a brinuo se o kosi velikih holivudskih zvijezda poput Angeline Jolie, Lupite Nyong'o, Anne Hathaway i Gabrielle Union. "Ako imaš finu ili tanku kosu, frizura koju izabereš je vrlo važna", objasnio je Gibson za whowhatwear.co.uk. "Oštrije linije su uglavnom bolje, a slojeve je bolje održati na minimalnoj razini. Bobovi, duži bobovi, duža kosa podjednake duljine i vrlo kratke frizure odlične su za ovaj tip kose", rekao je Gibson te napomenuo kako je važno izbjegavati teške i guste proizvode koji bi mogli smanjiti volumen i lepršavost kose te ju brzo zamastiti.

U nastavku donosimo najbolje frizure za tanku kosu!

1. Pixie frizura

Ultra kratka pixie frizura sa strateški smještenim pramenovima pružit će tankoj kosi odličan volumen i dati punoću vlasima. Za postizanje ovakvog looka potrebno je na kruni glave ostaviti više kose i šiške. Ovakva frizura jednostavna je i za održavanje jer zahtijeva minimalno stiliziranje! Kratki pramenovi se mogu ostaviti i razbarušeni za pixie frizuru inspiriranu 90-ima!

2. Ravno rezani bob

Chic, ravno rezani kratki ili dulji bob jedna je od najboljih frizura koje će strateški sakriti tanka ili fina kosa. S duljinom do brade, vrata ili ključne kosti, kosa će izgledati punije i gušće, neovisno o tome je li stilizirana ravno, valovito ili u rep! Uz ove duljine kose, odlično će se slagati i šiške, koje trenutno dodaju punoću tankoj kosi.

Beauty Plava kosa nikad nije izgledala ljepše nego ove jeseni: nosi se "pletena plava"

3. Valoviti i slojeviti lob s razdjeljkom na stranu

Prebacivanje kose na jednu stranu u trenu će kosi dati volumen i formu, a ova se opuštena frizura lako može postići uz proizvode za stiliziranje i sušenje kose na zraku, bez sušila za kosu. Ova frizura odlična je za sve koji ne žele ošišati kosu na kratko, već ostaviti duljinu, a mogu se dodati i meki slojevi, što također može kosu učiniti punijom. Za kosu srednje duljine ovo je odlična frizura s teksturom koja će tankoj kosi pružiti gustoću.

4. Ravno šišana kosa s laganim slojevima

Ovakva frizura za dulju kosu s dodatkom strateški smještenih slojeva tankoj kosi pružit će zdraviji izgled, a uz pramenove koji uokviruju lice, tanka kosa će dobiti formu i dimenziju. Pramenovi uz lice te lagani slojevi na vrhovima kose dodat će pokret u kosi i učiniti ju punijom.

5. Dugi, teksturirani slojevi

Prekrasna duljina ne mora uvijek biti skraćena kako bi kosa izgledala punije, već se to može ostvariti i dodavanjem teksture dugim slojevima kroz kosu koja će tako izgledati gušće i raskošnije.

6. Slojevita i teksturirana duga frizura sa šiškama

Još jedna verzija duge i slojevite frizure koja tankoj kosi pruža punoće je i ona sa šiškama. Guste, pune i ravno rezane šiške trenutno tankoj kosi dati gustoću, no potrebno je obratiti pozornost na to da slojevi ne budu predugi. Savršen način za spajanje šiški i duge kose su kraći pramenovi koji uokviruju lice i služe kao odličan prijelaz od kratkih šiški u duge slojeve te pružaju kosi strukturu uz minimalno stiliziranje.

Beauty Anđeoski valovi: osim što su najpopularnija frizura jeseni, iziskuju i najmanje truda

Posjeti Miss7.24sata.hr