Frizura za 5: ove žene samo su malo skratile kosu i sve se promijenilo nabolje

Instagram@joanavaz_
Vidi originalni članak
  • Vrlo duga kosa može nas postarati. I izgleda prilično staromodno. Pametnome dosta...
  • Ako ti se teško odreći kose koju si dugo puštala, s ovim frizurama možeš imati i ovce i novce
  • Dužinu ne treba drastično skratiti, a opet će kosa dobiti trendy i mladalački look

Svaka žena s dugom kosom to zna: tako nam ju je teško ošišati. Jednom kad je narasla, duga kosa naš je ponos i, nije pretjerano reći, naš (nerazdvojivi) dio. Pomisao da drastično skrate kosu odbojna je većini. Ma, čak i kad odemo frizeru da nam ošiša samo suhe vrhove naljutimo se ako to nije samo 3 centimetra kako smo zamislile nego čak punih 5! Zašto? Kud je gledao? Više nikad neću ići u taj salon...

Da iza duge kose stoji puno uloženog strpljenja i vremena i nakon nekoliko godina jednostavno mislimo da to jednostavno ne bismo bile mi da se ošišamo. Frizeri dakako misle drukčije. Kosa koja samo godinama raste, a ne oblikuje se - frizerska je noćna mora. A zapravo je i istina: takve frizure često znaju djelovati ne samo zapušteno nego i apsolutno demodirano. I što je još gore, dodaju nam godine. 

LIFESTYLE Ovi znakovi otkrit će ti jesu li tvoje tenisice original ili lažnjak

Dakle, ne govorimo o drastičnom šišanju, prelasku s duge kose na kratku već s duge na i dalje dugu, ali oblikovanu i modernu. Ove žene su se odvažile i ošišale kosu 20-ak centimetara i sve se promijenilo nabolje. Osvježen je cijeli look, one su dobile na mladolikosti, a i dalje dugačka kosa konačno je postala - poželjna frizura.

Bob je zakon... 

Želiš li dobiti moderan look, bob je izvrsna frizura koja se nosi u različitim duljinama pa tako ne trebaš kosu previše kratiti ako ne želiš. Ključne riječi: slojevito šišanje i meki valovi. Ostavit će dojam volumena, puno kose čak i kad je ona znatno kraća nego što si navikla nositi.

KOSA Najbolje frizure za tanku kosu - pokaži ovo svom frizeru i opusti se!

...no, ne moraš ni ići do boba

Duga kosa može stvarno ostati duga. Sasvim je legitimno, ako tako najviše voliš. No i u tom joj slučaju treba dati formu želiš li da djeluje pomlađujuće i moderno. OK, nekih centimetara se trebaš odreći, ali i dužina do npr. prsa je sasvim prihvatljiva, zar ne? Prijedlog: stepenasto ošišana kosa, razbarušena ili blago valovita. Proizvodi za stiliziranje ili škare za uvijanje neka postanu tvoji prijatelji. Razigranost i dojam volumena možeš dobiti i obojenim pramenovima.

 

 

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr