Frizerka nam je otkrila koja tehnika bojenja kose pristaje najvećem broju žena

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Kod bojenja kose važno je obratiti pažnju na boju očiju te još više na ten
  • Boja kože i kose nikako ne bi smjela biti u istom tonu jer bi se postigao efekt "bezličnosti"
  • Kod velikih promjena boje najbitnija je profesionalna briga o kosi kako ne bi došlo do "elementa iznenađenje" sa bojenjem kod kuće

Odabir one prave boje za kosu može učiniti mnogo za naše lice - učinit da izgledamo, mlađe, odmornije i ljepše. Često su nijanse koje nam se najviše sviđaju na drugim ženama i poželimo iste loš izbor jer nije stvar u tome da nam se boja sviđa puno veću važnost u tome ima boja očiju, a pogotovo podton kože. "Kod bojenja kose važno je obratiti pažnju na boju očiju te još više na ten. Boja kože i kose nikako ne bi smjela biti u istom tonu jer bi se postigao efekt "bezličnosti", objasnila nam je Ivana Đukić vlasnica frizerskog salona "Funky frizz".

Pored osnovnih smeđih, plavih, crvenih ili crnih boja za kosu postoji beskonačan broj nijansi koje biranje one odgovarajuće čini kompliciranim. No, taj trud se isplati jer boja kose može drastično utjecati na tvoj izgled pa tako ako izabereš onu pogrešnu može te učiniti starijom nego što jesi, a ona prava može unijeti potpunu svježinu u tvoj izgled.

VIDEO Ono kad dečki pokušaju definirati "ombre", "lob" ili "balayage"

"Kao sve u životu, kosa ima svoju energiju te bi bilo poželjno da prati energiju osobe koja ju nosi. Zato često možemo vidjeti fantastične 70-godišnjakinje izrazito kratke, crvene kose te 30-godišnjakinje koje nisu za eksperimentiranje jer su - prestare! Najbitnije je uskladiti sebe i svoj izgled", dodaje Ivana.

BEAUTY Hladni balayage novi je hit za brinete i crnke

Balayage je, kaže Ivana Đukić, tehnika bojenja koja pristaje gotovo svakoj ženi jer je vrlo fleksibilna. Moguće je napraviti potpuno prirodan izgled - osunčan i svjež. Također se mogu napraviti veliki kontrasti od korijena prema vrhu. "Ova varijanta bila bi najbolja za prave plavuše. Topliji ili crvenkasti tonovi također dolaze u obzir. Kosa, naravno, raste, a one nisu obvezane svaki mjesec obnavljati boju", objašnjava.

Ako je kontrast prirodne i bojene kose velik, boju treba održavati redovito. Treba naglasiti važnost redovitog šišanja kako bi frizura bila njegovana i uredna. "Najbitnija je profesionalna briga o kosi kako ne bi došlo do "elementa iznenađenje" sa bojenjem kod kuće. Trend koji će uvijek biti aktualan je zdrava i njegovana kosa", dodaje Ivana.

SAVJETI STRUČNJAKA 7 odličnih trikova za bojanje kose kod kuće

Posjeti Miss7.24sata.hr