Duguljasto, ovalno ili okruglo? Ovdje su tajne za kosu koje odgovaraju baš tvom obliku lica

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Kratki bob, dužina do brade ili do ramena – koja dužina kose najviše odgovara tvom obliku lica?
  • Prije trebaš znati koji je zaista tvoj oblik lica
  • Nadamo se da će ti pomoći ova shema te savjeti kakvu frizuru je najbolje odabrati uz  

Svaka žena ima drugačiji oblik lica. Općenito se oblik lica može podijeliti na ovalni, okrugli, srcoliki, izduženi, četvrtasti ili dijamantni. Za svaki tip postoje određene frizure koje najbolje odgovaraju određenom obliku lica, a ti prvo pronađi svoj, a zatim pogledaj što frizeri kažu, kakva frizura mu najbolje odgovara.

Okruglo lice 

Okruglom licu odgovara dugačka kosa i razdjeljak po sredini jer takva će ga frizura vizualno suziti. Pramenovi sa strane koji padaju preko lica "sakrit" će koliko je ono zapravo široko. Pogledaj na primjeru Kirsten Dunst. Ako si hrabra, onda se možeš odlučiti na kratku pixie frizuru.

Izduženo lice 

Imaš duguljasto lice? Frizura koja će dati tvom licu više dimenzije je prava odluka. Na primjer, stepenasti dugački bob. 

Srcoliko lice 

Uz srcoliko lice odgovara kosa dugačka barem do ramena te rep ili razdjeljak sa strane.

Četvrtasto lice 

Ženama s četvrtastim licem dobro stoji dugački bob ili još duža kosa. Crte lica lijepo će naglasiti dugačka kosa i odgovarajuće frizure – na primjer, rep i razdjeljak sa strane. 

Lice u obliku dijamanta 

Uz takav oblik lica odgovaraju frizure koje stepenasto padaju na lice. To mogu biti kratke frizure, ali i valovita dugačka kosa, baš kao što nosi Scarlett Johansson.

 

Ovalno lice 

Za ovalno lice odgovara bob s razdjeljkom sa strane ili po sredini. Žene s ovalnim licem zapravo mogu nositi sve frizure.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr