Često koristiš masku za kosu? Imamo loše vijesti

Instagram @haileybieber
Maske za kosu su fantastičan način za spasiti vlasi i podariti im svježi sjaj, zacijeliti ih, prolongirati novu boju... ali što ako ih koristiš više od jednom tjedno?
Vidi originalni članak

Teško je ne biti opsjednut s maskama za kosu: svaki problem koji imamo mogu riješiti u svega nekoliko minuta - i da je to zaista vidljivo! Upravo zato lako je posegnuti za njome i više puta tjedno, iako nas od pamtivijeka upozoravaju na to da ne bismo trebali koristiti maske više od jednom tjedno jer su onzapravo dodatna njega. Sada napokon imamo objašnjenje zašto to ne bi trebala raditi!

Maske za kosu, kao i balzami i regeneratori, na kosi stvaraju svojevrstan zaštitni sloj i zato nam već na prvi pogled odaju dojam uljepšane kose. No ako masku, koja je još intenzivniji i dugotrajniji tretman od regeneratora, koristiš prečesto, u stvari na vlasima radiš naslage zaštitnih slojeva koje s vremenom mogu dovesti do otežanja kose, pretjeranog mašćenja i disbalansa vlasišta - što znači sporiji rast kose, opadanje kose, svrbež vlasišta, perut... 

TEST Isprobala sam 3 drogerijske britvice i evo rezultata

Zaista je najbolje koristiti masku jednom tjedno, a ako se radi o teškim obnavljajućim maskama za kosu, čak i jednom svaka dva tjedna. Najlakše je pročitati uputu na proizvodu i slijediti je, no ako misliš da tvoja kosa ne dobiva dosta njege, predlažemo da na masku odeš u frizerski salon; pomoću različitih tehnologija frizeri danas mogu otvoriti kutikulu kose prije nanošenja maske što garantira puno veću učinkovitost proizvoda. 

Pitaš li se i dalje kako kosu održavati zdravom i mekom bez toliko korištenja maske, na što si navikla, najbolje bi bilo kosu tretirati na sljedeći način: masku koristi najviše jednom tjedno, a u međuvremenu nakon svakog pranja stavi na kosu malo balzama ili regeneratora. Oni pomažu da se kosa lakše raščešlja, zaglađuju kutikulu kose i rješavaju se statičkog elektriciteta, stvari koje privlače prljavštinu u kosu. Recept do zdrave i lijepe kose je u stvari - vrlo jednostavan!

Posjeti Miss7.24sata.hr