Brinete, pozor! Novi trend u bojenju kose je čili čokolada. Mljac!

instagram @janko_popovic_volaric
Trend 'jestivih' koloracija nastavlja se i ove jeseni. Nakon velikog hita za plavuše, "prženog kokosa", brinete dolaze na svoje "čili čokoladom"
Vidi originalni članak

Kada pomisliš na jesen, vjerujemo da ti crvena i narančasta prve padaju napamet. Upravo su to boje na koje se češće odlučujemo s prvim hladnijim danima, a već su i dvije sezone zaredom najpopularniji odabir za jesen. Iako je prirodnu crvenu kosu teško sasvim vjerno iskopirati, ovu jesen ne moraš se to ni truditi jer su u fokusu tamne plavuše i brinete tek prošarane toplim 'začinskim' nijansama. Novi začin u nizu je čili, a kako je boja zamišljena za brinete, inovativno je dobila ime "čili čokolada". 

Inspiracija za kosu je pronađena upravo u najdražoj slastici na svijetu,čokoladi, luksuzno prošaranoj pikantnim čilijem. Na smeđoj podlozi (najbolje upravo u čokoladnoj nijansi) pramenovi se boje tako da izgledaju kao da ih je stvorilo sunce. Kada se ove dvije nijanse stope, dobije se efekt vrlo bogate koloracije koja se presijava iz jedne u drugu nijansu, dok kosi daje prividnu dubinu i gustoću. Mnoge brinete imaju crveni pigment u kosi, a ovom tehnikom daje se dojam kao da je upravo sunce izvuklo taj crveni ton na površinu. 

KOSA Isprobala sam Toasted Coconut, novu 'it' boju kose

Najljepši (i najprirodniji!) ombre efekt postići će se ručnim bojenjem, odnosno direktnim "crtanjem" bojom po kosi, pa ako želiš ovakvu frizuru, potraži zaista vještog frizera. Između ostaloga, sviđa nam se jer može dugo funkcionirati bez popravljanja. Trebaš li još koji razlog da je isprobaš?

Posjeti Miss7.24sata.hr