Blonzing je novi makeup trend jer želimo izgledati kao da smo još jučer bili na moru

Instagram @maria.calvet Foto: Instagram @maria.calvet
Vidi originalni članak
  • Na TikToku je sve popularniji tzv. 'underconsumption core' kao filozofija koja promovira jednostavan život, neopterećen svakom novom estetikom, a koja je više usredotočena na vjernost provjerenim proizvodima i iskustvima
  • Posebno su cijenjeni multifunkcionalni proizvodi koji su jednako učinkoviti kao i nekolicina drugih, a najnoviji multitasker koji je u sklopu ove filozofije postao veliki hit nešto je što TikTokeri zovu blonzerom
  • Naime, blonzer se kao plod ljubavi rumenila i bronzera pokazao kao najbolji mogući proizvod za postizanje sjaja i preplanulosti kakvim nas samo bezbrižni dani provedeni lješkareći uz more mogu obdariti

Iako TikTok svakih nekoliko tjedana izrodi neki novi (mikro)trend, daleko od toga da baš u svakome pronađemo nešto privlačno, no moramo priznati da nas je ugodno iznenadio tzv. 'underconsumption core' iliti filozofija koja promovira jednostavan život, neopterećen svakom novom estetikom, a koji je više usredotočen na vjernost provjerenim proizvodima i iskustvima. Ovaj princip vrijedi kako u modi, tako i po pitanju naših beauty rutina, pa je sve više onih koji se umjesto isprobavanja baš svakog noviteta kojeg prati reputacija vrijednog isprobavanja okreću korištenju svega nekoliko osnovnih proizvoda u svojoj rutini.

To konkretno znači da su posebno cijenjeni multifunkcionalni proizvodi koji su jednako učinkoviti kao i nekolicina drugih, a najnoviji multitasker koji je u sklopu ove filozofije postao veliki hit nešto je što TikTokeri zovu blonzerom. Budući da nam ljeto, unatoč tome što smo zagazili u rujan, još uvijek naveliko traje, barem gledano iz meteorološke perspektive, nekako je jasno zašto svi žele izgledati kao da su još jučer bili na godišnjem odmoru i zadržati onaj neodoljivi ljetni sjaj. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melissa Murdick (@makeupbymelissam)

Blonzer, plod ljubavi rumenila i bronzera, pokazao se kao najbolji mogući proizvod za postizanje sjaja i preplanulosti kakvim nas samo bezbrižni dani provedeni lješkareći uz more mogu obdariti. Moramo spomenuti da ovdje nije riječ o nekoj revolucionarnoj novotariji u svijetu makeupa, već se puno više radi o korištenju specifičnih nijansi rumenila na točno određenim dijelovima lica. Ukratko, blonzer je točno ono na što nas i sama riječ asocira - ružičasti sjaj rumenila i osunčana aureola bronzera spojeni u jedan proizvod. Otprilike kao da smo preplanuli, ali na najljepši mogući način.

Life&style Influencerice po cijele dane nose narukvice s utezima: dok se feniraju, kuhaju kavu... ima li to ikakvog smisla?

Što se tiče nijansi, najpopularnije su one brončano nude za svjetliji ten, bakreni tonovi za srednje tamni ten te nijanse terakota za one tamnijeg tena, a cilj je osunčani sjaj s nježno ružičastim rumenilom, zahvaljujući kojemu ćemo izgledati kao da smo cijeli dan proveli uz more. 

Gdje ga se nanosi? Pa, čini se da je obris sunčanih naočala - oko čela, na jagodicama obraza i po sredini nosa najpopularniji izbor među mnogim Tiktokerima. Za nešto suptilniji look, blonzer nanosimo na sve one dijelove lica na koje inače nanosimo bronzer i rumenilo - na jagodičnu kost, sljepoočnice, jabučice na obrazima i vrh čela. 

@vanessanicolestern

BLONZER

♬ original sound - vanessanicolestern

Naravno, svjetlo dana još nije ugledao jedan blonzer koji bi pristajao baš svakome, a što znači da je potrebno malo istraživanja koji proizvod na temelju nijanse tena i strukture našeg lica odabrati, no na našu sreću, nudi se i više no dovoljno različitih opcija. Ipak,  MAC Powder Blush u Coppertone nijansi ili pak Rhode Pocket Blush u nijansi Toasted Teddy isplivali su kao mnogima omiljeni, dok je naš favorit cjenovno super pristupačni I Heart Revolution Star of the Show Highlighter u nijansi Super Star. Iako je u pitanju highlighter, a ne bronzer, vrlo je pigmentiran, odlično se blenda, a spomenuta nijansa pruža savršeni omjer preplanulog sjaja i rumenosti. 

 

Beauty Što je točno 'kortizolsko lice' i kako ga se riješiti? Imamo odgovore na sva pitanja o novoj TikTok opsesiji

Posjeti Miss7.24sata.hr